Οι συνήθεις ύποπτοι του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ: Έξι παίκτες του φετινού ρόστερ έχουν σκοράρει συνολικά 26 γκολ εναντίον της Ένωσης
i

© Intime

Οι συνήθεις ύποπτοι του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ: Έξι παίκτες του φετινού ρόστερ έχουν σκοράρει συνολικά 26 γκολ εναντίον της Ένωσης

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:08 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:09 - 17.09.2023

Έξι παίκτες από το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού έχουν «λαβώσει» τα δίχτυα της ΑΕΚ στο παρελθόν, με τα «ερυθρόλευκα», έχοντας συνολικό απολογισμό 26 γκολ. Επιπλέον, στο ρόστερ του Ντιέγκο Μαρτίνεθ υπάρχει ένας που το έκανε... κατά το ήμισυ και η περίπτωση Ντανιέλ Ποντένσε.

Οι ομάδες της Stoiximan Super League επιστρέφουν από το διάλειμμα που τους πρόσφεραν οι εθνικές ομάδες και η 4η αγωνιστική περιλαμβάνει δύο μεγάλες αναμετρήσεις. Σε πρώτο χρόνο, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην έδρα του τον Άρη και σε δεύτερο η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στην έδρα της.

Οι Πειραιώτες θέλουν πάση θυσία τη νίκη - όπως και η Ένωση άλλωστε - η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο στον παράγοντα ψυχολογία, εν όψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα. Αρκετοί ποδοσφαιριστές του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα βιώσουν για πρώτη φορά τι θα πει ντέρμπι στην Ελλάδα, όμως υπάρχουν και εκείνοι που έχουν μεγάλη εμπειρία στο τι εστί ΑΕΚ - Ολυμπιακός. Έξι από αυτούς έχουν «λαβώσει» τα αντίπαλα δίχτυα φορώντας τα «ερυθρόλευκα», με τον συνολικό τους απολογισμό να είναι 26 γκολ.

Τρεις παίκτες - 21 γκολ εναντίον της ΑΕΚ

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από αυτά τα 26 τέρματα, τα 21 ανήκουν σε τρεις ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Κώστας Φορτούνης και Μαντί Καμαρά έχουν πάρει τον ρόλο... killer εναντίον της Ένωσης. Ο Μαροκινός, αφενός, αποτελεί ο άνθρωπος με τα περισσότερα τέρματα, αφού κόντρα στην ΑΕΚ έχει σκοράρει συνολικά 9 φορές σε 19 παιχνίδια. Μάλιστα, ο ίδιος είχε πετύχει και χατ-τρικ, στην αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής των playoffs της σεζόν 2021-22.

Επόμενος στη σειρά είναι ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος επίσης αποτελεί έναν παίκτη που έχει «κουβαλήσει» την ομάδα του σε ματς εναντίον των «κιτρινόμαυρων». Δεν είναι μόνο τα γκολ που έχει πετύχει εναντίον της ΑΕΚ, αλλά και οι ασίστ. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει σκοράρει επτά τέρματα, ενώ έχει δημιουργήσει επίσης άλλα επτά. Συνολικά, δηλαδή, έχει συμμετοχή σε 14 γκολ, έχοντας παίξει 30 αγώνες κόντρα στην Ένωση.

Τρίτος στη σειρά είναι ο Μαντί Καμαρά. Ο Αφρικανός είχε σκοράρει συνολικά πέντε φορές κόντρα στην ΑΕΚ, πριν τελικά φύγει για την Ιταλία και τη Ρόμα. Με τον Κώστα Φορτούνη, μάλιστα, είχαν συμβάλλει σε μία από τις πιο μυθικές ανατροπές στην ιστορία του εν λόγω ντέρμπι, όταν ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το 0-1 σε 4-1, τη σεζόν 2018-19. Ο άσος από τη Γουϊνέα είχε κάνει το 1-1 και ακολούθως ο Έλληνας συμπαίκτης του πέτυχε άλλα δύο τέρματα, με τον Χασάν να βάζει επίσης γκολ σε εκείνη την αναμέτρηση. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες αυτοί θα μπορούσαν να είναι οκτώ, αφού την περασμένη σεζόν ο Μπιέλ ήταν ο άνθρωπος που πέτυχε το πρώτο από τα τρία γκολ στην «OPAP Arena». Ωστόσο, η προσπάθεια του κόντραρε στον Μουκουντί, επομένως το γκολ το χρεώθηκε ο αμυντικός της ΑΕΚ.

Η περίπτωση Ποντένσε 

Ο Ντανιέλ Ποντένσε πέτυχε συνολικά 13 γκολ κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας στον Ολυμπιακό, όμως κανένα από αυτά δεν ήταν εναντίον της ΑΕΚ. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Πορτογάλο να προσφέρει τις υπηρεσίες του. 

Το βάπτισμα του πυρός για τον Μαρτίνεθ στα ελληνικά ντέρμπι - Τι έκανε ως τεχνικός των Γρανάδα και Εσπανιόλ σε παιχνίδια ανάλογης βαρύτητας στην Ισπανία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:01 - 16.09.2023

Το βάπτισμα του πυρός για τον Μαρτίνεθ στα ελληνικά ντέρμπι - Τι έκανε ως τεχνικός των Γρανάδα και Εσπανιόλ σε παιχνίδια ανάλογης βαρύτητας στην Ισπανία

Το μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό είναι το πρώτο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ με τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο έχει αρκετή εμπειρία από παιχνίδια τέτοιας σημασίας, αφού τα έχει ζήσει ουκ ολίγες φορές στη La Liga.

Τουναντίον, ο εξτρέμ ξεχώρισε σε κάθε ένα από τα τρία ματς που αγωνίστηκε εναντίον της Ένωσης, προσφέροντας μία ασίστ σε κάθε ματς. Μάλιστα, η μία - εκείνη στο προαναφερθέν 4-1 - έμεινε αξέχαστη στους φίλους της ομάδας, για τον μαγευτικό τρόπο με τον οποίο ο 27χρονος τροφοδότησε τον Χασάν.

Αναλυτικά οι φετινοί παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν σκοράρει κόντρα στην ΑΕΚ:

1. Γιουσέφ Ελ Αραμπί (9 γκολ)
2. Κώστας Φορτούνης (7 γκολ)
3. Μαντί Καμαρά (5 γκολ)
4. Γιώργος Μασούρας (2 γκολ)
5. Ζοάο Καρβάλιο (1 γκολ)
6. Μάριος Βρουσάι (γκολ)