Όταν ο Ανιγκό αποτελούσε... πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό και όχι μόνο

Ανιγκό και Ουζουνίδης

i

© Intime

Όταν ο Ανιγκό αποτελούσε... πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό και όχι μόνο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:00 - 03.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:04 - 03.04.2023

Η θητεία του νέου υπηρεσιακού προπονητή του Ολυμπιακού, Ζοσέ Ανγικό, στον Λεβαδειακό συνδυάστηκε με «ζημιά» για τον Παναθηναϊκό και όχι μόνο...

Ο Ολυμπιακός, μέχρι νεοτέρας, θα πορευτεί με τον Ζοσέ Ανιγκό στον πάγκο του, αρχής γενομένης από την Τετάρτη και το παιχνίδι εναντίον του ΠΑΟΚ. Αφορμή στέκεται η παραίτηση του Μίτσελ από τους «ερυθρόλευκους», με τον Ισπανό να μην μπορεί να διαχειριστεί την πίεση μετά την ισοπαλία εναντίον του Άρη.

Μετά την φυγή του Ισπανού, ο Γάλλος καλείται να διαχειριστεί ένα δύσκολο έργο όσον αφορά το υπόλοιπο του ελληνικού πρωταθλήματος, το οποίο όμως ο ίδιος γνωρίζει αρκετά. Πιο αναλυτικά, ο Ανιγκό αποτέλεσε στο παρελθόν προπονητής των Λεβαδειακού και του Πανιωνίου, με τη θητεία του στην ομάδα της Βοιωτίας να μην... αρέσει και πολύ στον Παναθηναϊκό.

Ειδικότερα, την σεζόν 2017-18 ο νυν προσωρινός τεχνικός των Πειραιωτών αντιμετώπισε δύο φορές τους «πράσινους» και σε αυτά τα παιχνίδια απέσπασε 4 βαθμούς. Στο μεν πρώτο μεταξύ τους ματς ο Λεβαδειακός ήρθε ισόπαλος με τον ΠΑΟ με σκορ 0-0, ενώ μία αγωνιστική νωρίτερα είχε αποσπάσει το ίδιο αποτέλεσμα από τον ΠΑΟΚ

Στο δε δεύτερο οι «πρασινομπλέ» πήραν μία ασύλληπτη εντός έδρας νίκη, σε ένα παιχνίδι το οποίο εξελίχθηκε σε πραγματικό «ροντέο». Μέχρι το 45' το σκορ ήταν ήδη 2-0 για τους γηπεδούχους, με τα γκολ των Φαβάρο και Γιουσούφ. Το ξεκίνημα ιδανικό στο δεύτερο μέρος αφού ο Λεβαδειακός στο 50' έκανε το 3-0, κάτι που «ξύπνησε» τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη μείωσαν στο 74' με τον Λουντ και λίγο πριν το τέλος το σκορ διαμορφώθηκε σε 3-2 από τον Βιγιαφάνιες.

Να σημειωθεί πως ο μοναδικός σύλλογος από τους Big-4 που κέρδισε και στα δύο ματς εκείνης τη σεζόν ήταν η ΑΕΚ (2-0,0-2), αφού και ο Ολυμπιακός έμεινε ισόπαλος στη Λιβαδειά με το ματς εναντίον της τοπικής ομάδας να λήγει με 1-1.