Γι’ αυτό προτίμησε Ρέτσο αντί Ντόη ο Μίτσελ

Ρέτσος

i

© Intime

Γι’ αυτό προτίμησε Ρέτσο αντί Ντόη ο Μίτσελ

Διονύσης Βερβελές 17:33 - 03.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:45 - 03.04.2023

Ο μοιραίος στο ματς με τον Άρη και το λάθος του προπονητή του Ολυμπιακού

Φαίνεται πως δύσκολα θα υπάρξει άλλη ευκαιρία στον Παναγιώτη Ρέτσο, ειδικά με το κλίμα που διαμορφώθηκε εις βάρος του, μετά το λάθος με τον Άρη. Ένα γήπεδο να «βράζει», να μη δέχεται ουσιαστικά τη «συγγνώμη» του Έλληνα στόπερ.

Από το Σάββατο και όταν έγινε γνωστή η επιλογή της αποστολής, είχε ξενίσει το γεγονός ότι ήταν εκτός πλάνων ο Ντόη. Κι εδώ να τελειώνουμε με κάτι. Δεν έχει καμία σχέση αυτή η επιλογή με το συμβόλαιό του. Το γράφω γιατί διαβάζω διάφορα δεξιά και αριστερά. Ο Μίτσελ αποφάσισε στην αποστολή να έχει τον Ρέτσο και όχι τον Ντόη. Η επιλογή του για τους βασικούς, ήταν ξεκάθαρη. Να παίξει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τον Ουσεϊνού Μπα. Η ατυχία με τον Σενεγαλέζο, έφερε την αλλαγή. Ο Μίτσελ έβαλε τον Ρέτσο, γιατί αυτόν επέλεξε να έχει στον πάγκο.

Γιατί έγινε αυτό; Γιατί ο Μίτσελ ήταν της άποψης πως ο Ρέτσος αν χρειαστεί, μπορεί να παίξει και μπακ. Δεξί μπακ για την ακρίβεια, γιατί αριστερά στον πάγκο είχε τον Ραμόν. Κι εκτός του Βραζιλιάνου, ήταν επιλογές του οι Τζολάκης, Εμβιλά, Ελ Αραμπί, Μασούρας, Βαλμπουενά, Σαμασέκου, Γκάρι Ροντρίγκες και φυσικά ο Ρέτσος. Και στο τέλος, φτάσαμε στο σημείο να μην παίξουν οι δύο που χρειάζονταν περισσότερο στο τέλος, ο Βαλμπουενά με τον Ελ Αραμπί.

Ο Μίτσελ έκανε την επιλογή του και την πλήρωσε. Έχοντας «παρκάρει» τον Σισέ εδώ και καιρό, η επιλογή πλέον είναι μονόδρομος. Θα μπει ξανά ο Ντόη, από την Τετάρτη κιόλας. Επτά ματς ο Ρέτσος φέτος στο πρωτάθλημα, 17 ο Ντόη. Ο Μίτσελ βέβαια δεν απαξίωνε τον Ρέτσο, ανεξάρτητα αν πληγώθηκε από το λάθος του. Στην τελική, ένας παίκτης που ήταν στις κλήσεις του Πογέτ με την εθνική ομάδα είναι…