Έχτιζαν 3 μήνες, γκρέμισαν σε 20 λεπτά

Ολυμπιακός

i

© Intime

Έχτιζαν 3 μήνες, γκρέμισαν σε 20 λεπτά

Red Duckling 14:32 - 03.04.2023

Ο Red Duckling γράφει για την αδιανόητη γκέλα με τον Άρη, τον Ρέτσο, τον Μίτσελ και τους 5 χαμένους βαθμούς στα “φιλικά”.

Προσπαθώ να θυμηθώ πόσα χρόνια είχα να ζήσω τόση βουβή αποχώρηση από το Καραϊσκάκη. Ένα αδιανόητο σοκ. Καμία όρεξη να γράψω, να σχολιάσω, να ποστάρω. Όχι γιατί δεν κερδίσαμε. Αλλά γιατί είχα φάτσα Σπύρου Παπαδόπουλου: “Τι έγινε ρε παιδιά;”.

Τι έγινε ρε παιδιά; Ο Ρέτσος είναι η εύκολη απάντηση. Πριν τον Ρέτσο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και θα μπορούσε άνετα στο 70’ να ήταν 4-0. Χάθηκαν ευκαιρίες από αστοχία, από επιπολαιότητα, από χαλάρωση. Και τώρα θα κάναμε άλλη κουβέντα.

Μετά κάνει το ποδοσφαιρικό έγκλημα ο Ρέτσος; Φταίει; ΟΧΙ. Δεν είδε φως και μπήκε. Δεν επέλεξε να είναι η μόνη λύση σου στον πάγκο στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Το παλικάρι δεν είναι αυτή τη στιγμή στο επίπεδο του Ολυμπιακού, ούτε ως 4ος, 5ος στόπερ.

Ο Ρέτσος είναι τα απόνερα της απουσίας σχεδιασμού το καλοκαίρι. Και το προηγούμενου. Που “φωνάζω” από πρόπερσι όταν όλοι θέλουν (και σωστά) εξτρέμ, ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και στα στόπερ. Πολύ μεγάλο.

Ο Ρέτσος κάνει το λάθος και ο Μίτσελ “αυτοκτονεί”. Το έκανε στα Γιάννενα, στο Περιστέρι. Το έκανε με αχαρακτήριστο τρόπο χθες. Ξέρουμε ότι έχει θέματα στην διαχείριση των αγώνων. Τι στο καλό κάνουν οι βοηθοί του όταν τον βλέπουν να κάνει αυτή την αδιανόητη κίνηση στο 2-1, με 25 γεμάτα λεπτά μπροστά;

Με το μυαλό στον ΠΑΟΚ, έβγαλε τους 2 δημιουργικούς χαφ και τον στράικερ, παρουσιάζοντας μία χωρίς νόημα 11άδα. Και το χειρότερο; Έκλεισε τις αλλαγές στο ρευστό 2-1 από τόσο νωρίς, χωρίς να αφήνει την επιλογή στην ομάδα να βάλει έναν στράικερ σε περίπτωση που ισοφαριζόταν.

Δυστυχώς, ο Μίτσελ και οι παίκτες γκρέμισαν σε 20 λεπτά ότι έχτιζαν για 3 μήνες. Από το -12, είχαν φτάσει άνετα στο live του αγώνα στο -1. Και το γκρέμισαν. Και πλέον κυνηγούν 3 νίκες στα επόμενα 3 σερί ντέρμπι για να μείνουν ζωντανοί.

ΥΓ: Χρόνια τώρα δηλητηριάζουν τα μυαλά νέων παιδιών πουλώντας “αντιολυμπιακό” μένος. Κορυφαίο αφήγημα τα “φιλικά” Όλυμπιακού-Άρη. Προσθέστε τους 5 βαθμούς που έχει κόψει ήδη το “παράρτημα” και πείτε μου την βαθμολογία να δω κάτι.