Ο Ολυμπιακός έπαιξε για την ιστορία του και στέρησε τον τίτλο από τον «άρρωστο» Παναθηναϊκό

Οι Πειραιώτες νίκησαν με γκολ του Ρέαμπτσιουκ.

i

©intime

Ο Ολυμπιακός έπαιξε για την ιστορία του και στέρησε τον τίτλο από τον «άρρωστο» Παναθηναϊκό

Γιώργος Σακελλαρίου 23:01 - 08.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:09 - 08.05.2023

Οι Πειραιώτες με γκολ του Ρέαμπτσιουκ επικράτησαν 1-0 του Παναθηναϊκού κι αυτό το αποτέλεσμα έδωσε στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να προσπεράσει και ν' αγκαλιάσει το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε να κερδίσει ή να χάσει κάτι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Το «τριφύλλι» είχε να κερδίσει ένα πρωτάθλημα με νίκη στον Πειραιά ή να το χάσει με κάθε άλλο αποτέλεσμα και παράλληλα επικράτηση της ΑΕΚ επί του Άρη. Οι Πειραιώτες, άλλωστε, ακόμα κι αν έχαναν ήξεραν ότι η τρίτη θέση θα κριθεί στο τελευταίο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, κλήθηκε ν' αντιμετωπίσει έναν Παναθηναϊκό, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τον κορονοϊό, ζήτησε αναβολή και του δόθηκε μόνο μία μέρα... 

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν αγχωμένοι και χωρίς φρεσκάδα, ο Ολυμπιακός έπαιξε για την ιστορία του και με γκολ του Ρέαμπτσιουκ νίκησε 1-0. Έτσι, η ΑΕΚ που έφυγε με το τρίποντο από τη Θεσσαλονίκη με το 2-1 κόντρα στον Άρη έχει αγκαλιάσει πλέον το πρωτάθλημα.

Αγχωμένος ο ΠΑΟ

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν ν’ αποφύγουν τα περιττά ρίσκα και τα λάθη που μπορεί να οδηγούσαν σ’ ένα γκολ που θα τους έβαζε με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε αγχωμένος στο πιο σημαντικό ματς μετά το 2010 κι επιθετικά δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός. Οι Πειραιώτες με τη σειρά τους, στο χτίσιμο του παιχνιδιού έδειχναν να μην έχουν αυτοπεποίθηση. Ήταν επίφοβοι για λάθη, αλλά όταν ξεπέρναγαν την όποια πίεση του «τριφυλλιού», τότε με τους Φορτούνη, Χουάνγκ που ήταν οι κινητήριοι μοχλοί, έφταναν πιο εύκολα έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, ωστόσο, είχαν κακές επιλογές στην τελική πάσα και στην εκτέλεση.

Στο 11’ ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος. Οι Μπερνάρ, Σπόραρ, συνδυάστηκαν και ο Βραζιλιάνος έκανε την κάθετη, αλλά ο Τζολάκης πρόλαβε τον Παλάσιος. Στο 12’ έκανε λάθος ο Σάντσες, ο Μπακαμπού πάσαρε στον Φορτούνη, ο οποίος έστρωσε στον Χουάνγκ κι αυτός από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής σούταρε με το αριστερό και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στην πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων.

Στο 17’ αριστερό σουτ εντός περιοχής του Μπερνάρ κατέληξε στα χέρια του Τζολάκη. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο. Οι Πειραιώτες πήραν την κατοχή μετά το 20’ και στο 23’ ο Μπακαμπού δεν έκανε καλό κοντρόλ και δεν κατάφερε να βγει τετ α τετ με τον Μπρινιόλι. Στο 28’ σουτ του Φορτούνη κόντραρε στον Σάντσες και στο 31’ είχε καλή φάση ο Ολυμπιακός. Ο Χουάνγκ σούταρε με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε στον Σάρλια και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στην εξέλιξη του κόρνερ, η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου δεν βρήκε στόχο, όπως και στο 41’ το αριστερό σουτ του Μπιέλ εντός περιοχής. Η τελευταία φάση ανήκε και πάλι στον Ολυμπιακό. Στο 45’+1’ σε αντεπίθεση, το αριστερό σουτ εκτός περιοχής του Χουάνγκ, μπλόκαρε ο Μπρινιόλι.

Στο 49’ ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε τη μπάλα, η οποία από δεξιά έφτασε αριστερά στον Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος έκανε το αριστερό σουτ, αλλά ήταν αρκετά άστοχος.

Ξεχωριστά βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού - Δεν έκαναν ούτε χειραψία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:01 - 08.05.2023

Ξεχωριστά βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού - Δεν έκαναν ούτε χειραψία

Οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού δεν βγήκαν μαζί στον αγωνιστικό χώρο, ενώ δεν έκαναν ούτε χειραψία, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού που υπήρχαν στις τάξεις των «πρασίνων».

Δοκάρι ο Ολυμπιακός!

Στο 50’ οι Πειραιώτες αναπτύχθηκαν και πάλι εξαιρετικά, ο Ελ Αραμπί έστρωσε ο στον Εμβιλά, ο οποίος εκτός περιοχής έπιασε ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό δεξί σουτ, η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι κι απομακρύνθηκε.

Μεγάλη ευκαιρία

Στο 59’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 0-1. Από ενέργεια του Μπερνάρ η μπάλα έφτασε στον Τσέριν, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε με το αριστερό και ο Ντόη έβαλε την κόντρα σε κόρνερ.

Στο 64’ ήταν η σειρά των Πειραιωτών να απειλήσουν. Βαθιά μπαλιά στον Φορτούνη, ο οποίος κατέβασε, αλλά πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Μπρινιόλι.

Το ματς είχε αποκτήσει ρυθμό και στο 66’ η προβολή του Σπόραρ δεν βρήκε στόχο. Ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς είδε τον χρόνο να κυλάει αντίστροφα και πέρασε στον Ιωαννίδη στην κορυφή και τον Μαντσίνι στα άκρα για να φρεσκάρει την επίθεσή του.

Γκολ ο Ολυμπιακός!

Στο 68’ οι Πειραιώτες βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ελ Αραμπί απελευθερώθηκε στον χώρο του κέντρου κι έδωσε στον Φορτούνη. Αυτός άνοιξε δεξιά στον Ροντινέι, ο οποίος γύρισε παράλληλα κι ο Ρέαμπτσιουκ σε κενή εστία σκόραρε για το 1-0!

Δοκάρι ο ΠΑΟ!

Στο 72’ ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει άμεσα, ώστε στον υπόλοιπο χρόνο να θέλει ένα ακόμα γκολ, αλλά ήταν άτυχος. Ο Ιωαννίδης πάσαρε στον Μπερνάρ, ο οποίος με αριστερό σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι!

Ο Ανιγκό με το προβάδισμα στο σκορ απέσυρε τον κουρασμένο Χουάνγκ, αλλά και τον Φορτούνη για να δώσει κι αυτός φρεσκάδα στην ομάδα του.

Στο 76’ ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία με τον Κασάμι να κάνει τη μπαλιά ο Μάγκνουσον στην προσπάθειά του ν’ απομακρύνει παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ, όμως, ο Μπρινιόλι απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 78’ από σέντρα του Ροντινέι, ο Βρουσάι έπιασε κάτι σαν τακουνάκι και ο Μπρινιόλι απομάκρυνε.

Το «τριφύλλι» δεν είχε πλέον περιθώρια κι ανέβηκε όσο μπορούσε στο γήπεδο με τον Πούχατς να περνάει στο ματς για να δώσει ταχύτητα από αριστερά. Στο 81’ έπειτα από σέντρα του Πολωνού μπακ, ο Μπερνάρ έστρωσε στον Κώτσιρα κι αυτός έπιασε εντός περιοχής το δεξί σουτ, όμως, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Τζολάκη. Ο Παναθηναϊκός μετά το 80' κατασκήνωσε γύρω από την περιοχή του Ολυμπιακού αναζητώντας ένα γκολ, αλλά δεν το βρήκε. Στο 89' τα σουτ των Ιωαννίδη, Κλαϊνχάισλερ κόντραραν στα σώματα, στο 96' ο Κλαϊχνάισλερ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα με το δεξί δίπλα από το αριστερό δοκάρι κι έτσι το 1-0 έμεινε έως το τέλος. 

Κόκκινη

Στο 94' αποβλήθηκε για τον Ολυμπιακό μέσω VAR ο Ραμόν για πάτημα στον Σάρλια και οι γηπεδούχοι. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στο γεγονός φυσικά ότι προηγήθηκε ο Ολυμπιακός σε μία καλή οργανωμένη επίθεση, αλλά και στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε άμεσα απάντηση με τον Μπερνάρ, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι.

Ο MVP

Ο Ελ Αραμπί έκανε εξαιρετική κίνηση στο γκολ και κέρδισε σημαντικό χώρο στην επίθεση της ομάδας του που αναπτύχθηκε πολύ ωραία. Ο Ρέαμπτσιουκ, όμως, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι έστω κι αν ήταν ένα εύκολο γκολ, ήταν αυτό που έκρινε τον τίτλο. 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στις 14 του μήνα στη Λεωφόρο τον Άρη με το ματς να διεξάγεται στις 20.00. Την ίδια μέρα και ώρα ο Ολυμπιακός θ’ αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα σε ένα ματς που θα κριθεί η τρίτη θέση.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Φέλιξ Μπριχ δεν είχε τη δύσκολη φάση. Ο Γερμανός διαιτητής ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκανε ορισμένα λάθη σε μαρκαρίσματα για φάουλ, αλλά είχε διάθεση ν’ αφήσει το ματς και γενικά είχε μία καλή διαιτησία. Στο φινάλε έχασε το πάτημα του Ραμόν στον Σάρλια, αλλά εξέτασε τη φάση στο VAR και απέβαλε τον παίκτη του Ολυμπιακού. 

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέαμπτσιουκ, Ντόη, Παπασταθόπουλος, Σαμασέκου, Εμβιλά, Χουάνγκ (75’ Κασάμι), Φορτούνης (75’ Ραμόν), Μπιέλ (63’ Βρουσάι), Μπακαμπού (46’ Ελ Αραμπί).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (73’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ (78’ Πούχατς), Σάρλια, Μάγκνουσον, Πέρεθ (73’ Κλαϊνχάισλερ), Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος (67’ Μαντσίνι), Μπερνάρ, Σπόραρ (67’ Ιωαννίδης).