Ο Φέλιξ Μπριχ έρχεται στην Ελλάδα για να διευθύνει το ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο

Ο Φέλιξ Μπριχ.

i

©intime

Ο Φέλιξ Μπριχ έρχεται στην Ελλάδα για να διευθύνει το ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:44 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:52 - 07.05.2023

Ο Φέλιξ Μπριχ θα σφυρίξει κανονικά το ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Δευτέρας (8/5) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την ένατη αγωνιστική των play offs της Stoiximan Super League.

Τελικά δεν θα υπάρξει Έλληνας διαιτητής στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Το ντέρμπι «αιωνίων» θα διευθύνει κανονικά ο Φέλιξ Μπριχ, όπως είχε οριστεί αρχικά. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Δευτέρας (8/5,21:00). 

Η αναβολή της ένατης αγωνιστικής των playoffs στη Super League, προκάλεσε πρόβλημα και στους ορισμούς των διαιτητών. Ωστόσο δεν επηρέασαν τελικά το ντέρμπι ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» αντιπάλους. 

Ο Μπριχ δεν είναι πλέον Elite στην UEFA, ανήκει στην ομοσπονδία της χώρας του και είχε δεχθεί να έρθει. Η Super League νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (6/5) αποφάσισε την αναβολή της ένατης αγωνιστικής των playoffs, εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού στον Παναθηναϊκό.

Τα ματς ήταν προγραμματισμένα για τις 20.00 την Κυριακή και τελικά αποφασίστηκε να διεξαχθούν τη Δευτέρα 8 του μήνα στις 21.00. Στην ανακοίνωση της διοργανώτριας αναφέρεται: «Ανακοινώνεται ότι δυνάμει απόφασης του Προέδρου και της Αναπληρώτριας Προέδρου του Δ.Σ., σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του ΚΑΠ και σε συνέχεια της προ ολίγου απόφασης περί αναβολής των αγώνων της 9ης αγωνιστικής των Stoiximan Playoffs του Πρωταθλήματος ανδρών, οι εν λόγω τρεις (3) αγώνες ορίζονται να διεξαχθούν στα αρχικώς ορισθέντα γήπεδα τη Δευτέρα 8/5/2023 και ώρα 21:00»

Ο Παναθηναϊκός το απόγευμα του Σαββάτου (6/5) ενημέρωσε ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 29, εκ των οποίων οι παίκτες είναι 17. Τα υπόλοιπα κρούσματα αφορούν μέλη του τεχνικού τιμ και στελέχη της ομάδας.

Το «τριφύλλι» θυμίζουμε ότι είχε ζητήσει αναβολή της αγωνιστικής και στην πρώτη ανακοίνωση της διοργανώτριας αναφερόταν: «Ανακοινώνεται ότι αύριο Κυριακή, 7 Μαΐου 2023, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως: 1/ Αναβολή αγώνων ή/και αγωνιστικών ημερών και τυχόν επανορισμός αυτών, αναφορικά με την 9η και 10η αγωνιστική των Stoiximan Super League Playoffs τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, σε συνέχεια του από 5/5/2023 έγγραφου αιτήματος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 2/ Διάφορα»

Φυσικά έπειτα απ' αυτή την εξέλιξη η συνεδρίαση δεν θα πραγματοποιηθεί. Στη συνέχεια υπήρξε ανακοίνωση για την αναβολή: «Ανακοινώνεται ότι δυνάμει απόφασης του Προέδρου και της Αναπληρώτριας Προέδρου του Δ.Σ., σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του ΚΑΠ, αναβάλλονται όλοι οι αγώνες της 9ης αγωνιστικής των Stoiximan Playoffs του Πρωταθλήματος ανδρών που είχαν οριστεί για την 7η Μαΐου 2023 και ώρα 20:00».