Έτσι την «πάτησε» και… αλλάζει με Παναθηναϊκό

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ/©Intime

Έτσι την «πάτησε» και… αλλάζει με Παναθηναϊκό

Διονύσης Βερβελές 11:45 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:41 - 10.03.2024

Η κακή εικόνα το βράδυ της Πέμπτης και η μεγάλη επιθυμία για το ντέρμπι των αιωνίων αύριο…

Νίκες σε όλα τα ματς είχε ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του, σερί όμως το οποίο σταμάτησε με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Καραϊσκάκη και μάλιστα με μία βαριά ήττα. Σε ένα ματς όμως στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» σε καμία περίπτωση δε θύμισαν την ομάδα που είχαν συνηθίσει τον κόσμο τους σε προηγούμενα παιχνίδια και συγκεκριμένα όσο καιρό είναι ο Μεντιλίμπαρ στον πάγκο.

Ούτε η πίεση ψηλά δε λειτούργησε, αφού η Μακάμπι Τελ Αβίβ έβρισκε πάντα τον τρόπο να κυκλοφορεί την μπάλα και επίσης δεν πήγε τίποτα καλά και στο αμυντικό κομμάτι. Μάλιστα στην άμυνα ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα είχε δείξει καλή εικόνα, δεχόμενος γκολ σε μόλις τρία ματς με τον Μεντιλίμπαρ στην τεχνική ηγεσία και συγκεκριμένα στις νίκες με 1-4 στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ και με το ίδιο σκορ 2-1 με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα.

Του κάθετο παιχνίδι και η νέα αρχή

Το χειρότερο απ' όλα στο επιθετικό κομμάτι, ήταν πως ο Ολυμπιακός θύμισε λίγο το παιχνίδι του επί Κάρλος Καρβαλιάλ. Δηλαδή με σέντρες μόνο από τα πλάγια και χωρίς το παιχνίδι που είχε μέχρι τώρα με τον Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος τεχνικός είχε περάσει τη νοοτροπία στην ομάδα με το κάθετο παιχνίδι, κάτι όμως το οποίο συνέβη σε ελάχιστες περιπτώσεις απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ήταν λίγες οι φορές που ο Ολυμπιακός έψαξε τις κάθετες μπαλιές στην αντίπαλη άμυνα, ενώ οι σέντρες από τα πλάγια ήταν ένα χαρακτηριστικό της ανάπτυξής του, το οποίο φάνηκε λάθος και ας ήρθε από σέντρα του Φορτούνη το μοναδικό γκολ που σημείωσε στο ματς.

Βέβαια από την άλλη επειδή ο Μεντιλίμπαρ έχει δείξει ότι δίνει μεγάλη σημασία στην πειθαρχία μέσα στον αγωνιστικό χώρο, η λογική λέει ότι δε θα δούμε ξανά τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται με αυτόν τον τρόπο. Και θα προσπαθήσουν οι Πειραιώτες να γυρίσουν και πάλι στη φιλοσοφία του Βάσκου προπονητή. Αρχή; Το αυριανό ματς με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, όπου ο κόουτς των Πειραιωτών θα προχωρήσει και σε αλλαγές. Ο Μπιανκόν πιθανότατα θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Ρέτσου, ενώ και ο Μασούρας διεκδικεί θέση στην εντεκάδα, με έναν από τους Φορτούνη-Ποντένσε να μένει στον πάγκο.

Στον Ολυμπιακό πάντως, γνωρίζουν πως έχουν μια μεγάλη ευκαιρία στο ντέρμπι των αιωνίων. Και θέλουν τη νίκη και για την ψυχολογία, αλλά και για να αφήσουν στην τέταρτη θέση τον Παναθηναϊκό και μάλιστα στο -4 από τους «ερυθρόλευκους».