Ολυμπιακός: Η ανάλυση του αγώνα στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

i

©Intime

Ολυμπιακός: Η ανάλυση του αγώνα στη Λεωφόρο

Διονύσης Βερβελές 16:17 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:18 - 10.03.2024

Στο… μικροσκόπιο το πιο πρόσφατο ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό

Από την ημέρα που έγινε γνωστή η κλήρωση των playoffs για το πρωτάθλημα, στο Ρέντη οι συνεργάτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδαν αρκετές φορές το τελευταίο ματς που έδωσε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, το ματς στο οποίο ηττήθηκαν οι Πειραιώτες με 2-0 και μάλιστα ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Κάρλος Καρβαλιάλ στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Ακολούθησε ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος με τον ΟΦΗ και από εκεί και πέρα μέχρι σήμερα στην τεχνική ηγεσία είναι ο Μεντιλίμπαρ.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναλυτές μαζί με τον Βάσκο τεχνικό, έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, γιατί ήταν και το μοναδικό παιχνίδι που έδωσε ο Ολυμπιακός κόντρα στους «πράσινους» με όλες τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Βασικοί ήταν οι Κάρμο, Τσικίνιο, Ναβάρο, ενώ είχε μπει ως αλλαγή ο Όρτα. Οπότε ήταν και το πιο αντιπροσωπευτικό ματς για να δει ο Μεντιλίμπαρ απέναντι στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με το υλικό που έχει τώρα στην διάθεσή του.

Σε εκείνο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν είχε σταθεί καθόλου καλά μέσα στο γήπεδο. Είχε χάσει πολλές μονομαχίες και ο Παναθηναϊκός είχε εκμεταλλευτεί τα κενά που είχε βρει και είχε νικήσει με σκορ 2-0.

Τα λάθη στα άκρα

O Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Ο Μεντιλίμπαρ μαζί με τους συνεργάτες του στάθηκαν αρκετά στο γεγονός πως και ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» τον Ολυμπιακό σε εκείνο το ματς από τα πλάγια και είχαν γίνει αρκετά λάθη και από τις δύο πλευρές, ιδιαίτερα από την αριστερή. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο έχασε ο Ολυμπιακός και από τη Μακάμπι, η οποία στόχευσε τα πλάγια των «ερυθρόλευκων».

Για αυτό και οι οδηγίες ήταν για ενίσχυση των μπακ της ομάδας, με περισσότερες βοήθειες από τους ποδοσφαιριστές τόσο του άξονα, όσο όμως και των εξτρέμ. Έτσι ώστε να μη γίνουν τα ίδια λάθη και ο Ολυμπιακός «τρέχει» στο παιχνίδι.