Φορτούνης vs Μπακασέτας: Οι δύο Έλληνες ηγέτες που καλούνται να βάλουν τη σφραγίδα τους στο ντέρμπι

Φορτούνης vs Μπακασέτας: Οι δύο Έλληνες ηγέτες που καλούνται να βάλουν τη σφραγίδα τους στο ντέρμπι

Γιώργος Σακελλαρίου 23:00 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:40 - 10.03.2024

Δύο κορυφαίοι Έλληνες παίκτες, ο Κώστας Φορτούνης και ο Τάσος Μπακασέτας καλούνται να δικαιώσουν τις προσδοκίες που υπάρχουν σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αντίστοιχα.

Στην Εθνική Ελλάδας του Γκουστάβο Πογέτ χωράει μόνος ο Τάσος Μπακασέτας.

Με τον τρόπο που παίζει ο Ουρουγουανός τεχνικός, χωρίς δεκάρι, έκρινε ότι ο άσος του Ολυμπιακού Κώστας Φορτούνης, δεν μπορεί να συνυπάρξει με τον παίκτη του Παναθηναϊκού.

Πρόκειται ασφαλώς για δύο εκ των κορυφαίων παικτών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην Εθνική πλέον δεν είναι συμπαίκτες, στο πρωτάθλημα θ’ αναμετρηθούν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο διάστημα.

Στις 4 Φεβρουαρίου, μία μέρα μετά τα 116α γενέθλια του «τριφυλλιού» χαμογέλασε ο Μπακασέτας. Ο τελευταίος, μάλιστα, είχε την ασίστ στο 2-0 του Γερεμέγεφ, που ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη των «πρασίνων». Αυτό ήταν και το τελικό σκορ.

Οι δύο διεθνείς έχουν πολλά κοινά. Αγωνίστηκαν μαζί εκτός από την Εθνική και στον Αστέρα Τρίπολης. Τη σεζόν 2010-11 συνυπήρξαν στους Αρκάδες και ταυτόχρονα στο γήπεδο ήταν 69 λεπτά σε πέντε ματς. Ο Φορτούνης δεκάρι, ο Μπακασέτας ως δεύτερος επιθετικός κι επιτελικός μέσος.

Πήγαν και οι δύο στο εξωτερικό, ο Φορτούνης στην Καϊζερσλάουτερν, ο Μπακασέτας στην Τουρκία σε Αλάνιασπορ και Τράμπζονσπορ.

Βρίσκονται πλέον και οι δύο στη Stoiximan Superleague και είναι ουσιαστικά οι ηγέτες στους δύο αιωνίους. Σε ένα ντέρμπι ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός, κάθε λεπτομέρεια ασφαλώς παίζει ρόλο. Η απόδοση κάθε παίκτη είναι σημαντική. Μπορεί να το κρίνει οποιοσδήποτε. Στον πρώτο γύρο όταν διακόπηκε το ματς για τον τραυματισμό του Χουάνκαρ, σκόραρε για το «τριφύλλι» ο Βαγιαννίδης. Στο ματς Κυπέλλου στη Λεωφόρο σκόραρε ένας πρώην παίκτης των «πρασίνων», ο Αλεξανδρόπουλος.

Το σίγουρο, όμως, είναι ότι στα ντέρμπι χρειάζονται οι ηγέτες. Οι μεγάλες προσωπικότητες. Αυτοί που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα με ένα χτύπημα σε στατική φάση, με μία ασίστ, μία ενέργεια.

Ο δεξιοπόδαρος Φορτούνης, ο οποίος γεννήθηκε στις 16/10/92 δεδομένα θέλει να βάλει τη σφραγίδα του φέτος σε ένα ντέρμπι αιωνίων. Το έχει κάνει στο παρελθόν. Ο αριστεροπόδαρος Μπακασέτας, ο οποίος γεννήθηκε στις 28/6/93, αποτέλεσε τον περασμένο Γενάρη την πιο ηχηρή μεταγραφή του Παναθηναϊκού και μία από τις πιο σημαντικές εδώ και χρόνια. Το «τριφύλλι», ωστόσο, είναι με την πλάτη στον τοίχο στο πρωτάθλημα και θέλει κι αυτός να κάνει ένα σπουδαίο ματς.

Δύο ικανοί ποδοσφαιριστές, για τους οποίους όλοι στις ομάδες τους έχουν υψηλές προσδοκίες. Είναι αυτοί που περιμένουν συμπαίκτες, οπαδοί, προπονητής, παράγοντες, να τραβήξουν κουπί. Το αν θα χαμογελάσει κάποιος ή αν θα φύγουν και οι δύο με έναν βαθμό, που δεν βολεύει κανέναν, θα το ξέρουμε το βράδυ της Κυριακής. Το σίγουρο ότι είναι Φορτούνης και Μπακασέτας θα έχουν τα βλέμματα στραμμένα πάνω τους.

Ο Φορτούνης κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο άσος των Πειραιωτών έχει παίξει 24 φορές κόντρα στο «τριφύλλι». Δύο ως παίκτης του Αστέρα Τρίπολης και τις υπόλοιπες 22 με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Μετράει 8 νίκες, 7 ισοπαλίες και 9 ήττες. Στα playoffs, όπως είναι το ματς της Κυριακής, το ρεκόρ του είναι 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Σ’ αυτά τα παιχνίδια ο Φορτούνης έχει 2 γκολ και 3 ασίστ. Τη σεζόν 2015-16 είχε μία ασίστ στην εντός έδρας νίκη με 3-1 (13/3/16) και την περίοδο 2016-17 είχε δύο ασίστ στη νίκη με 3-0 (6/11/16).

Το πρώτο του γκολ σε ντέρμπι αιωνίων το πέτυχε στις 4/3/18. Άνοιξε το σκορ, αλλά ο Παναθηναϊκός (είχε τεράστια προβλήματα εκείνη την εποχή με τους παίκτες να απέχουν από τις προπονήσεις) ισοφάρισε με πέναλτι του Μουνιέ για το τελικό 1-1. Στις 21/11/20 με γκολ του Φορτούνη, ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι με 1-0.

Ο Μπακασέτας εναντίον του Ολυμπιακού

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός του «τριφυλλιού» έχει δώσει συνολικά 15 αγώνες εναντίον των Πειραιωτών. Τα δύο ήταν ως παίκτης του Αστέρα, ένα έπαιξε με τη φανέλα του Άρη, τρία με τον Πανιώνιο, οκτώ με τη φανέλα της ΑΕΚ κι ένα πρόσφατα με τον Παναθηναϊκό.

Έδωσε πρόβλεψη και σκορ για ΣΕΦ ο Δ. Γιαννακόπουλος: «Να σου πω πόσο θα έρθει;»
EUROLEAGUE

18:59 - 09.03.2024

Έδωσε πρόβλεψη και σκορ για ΣΕΦ ο Δ. Γιαννακόπουλος: «Να σου πω πόσο θα έρθει;»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» της Euroleague, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό AKTOR, κάνοντας τη δική του πρόβλεψη για τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης (14/03, 19:45).

Για τη διαδικασία των playoffs ο Μπακασέτας δεν έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Το συνολικό ρεκόρ του είναι 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες. Στο πρωτάθλημα έχει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες κι 6 ήττες, ενώ στο Κύπελλο, μετράει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και μία ήττα.

Σ’ αυτούς τους αγώνες έχει 1 γκολ και 2 ασίστ. Η πρώτη ασίστ ήταν τη σεζόν 2015-16 στην εντός έδρας ήττα του Πανιωνίου με 3-1. Η δεύτερη ήταν αυτή στο γκολ του Γερεμέγεφ. Το μοναδικό του γκολ εναντίον των Πειραιωτών ήταν στις 7/10/18. Τότε, διαμόρφωσε στο 90’ και μάλιστα με κεφαλιά, το τελικό 1-1 στο ΑΕΚΟλυμπιακός. Ποιος είχε ανοίξει το σκορ για τους «ερυθρόλευκους»; Ο Κώστας Φορτούνης στο 58’ με τρομερό σουτ…

Δείτε τα γκολ των Φορτούνη, Μπακασέτα.