Η ΕΡΤ έβαλε τον τελικό Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών πάνω στο ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο...
i

©intime

Η ΕΡΤ έβαλε τον τελικό Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών πάνω στο ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο...

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:39 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:39 - 09.03.2024

Ανεξήγητη απόφαση της ΕΡΤ για την ώρα τελικού στο Κύπελλο βόλεϊ γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, καθώς η ώρα έναρξης πέφτει ουσιαστικά πάνω στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 1η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Μια απόφαση που αφήνει πολλές απορίες πήρε η ΕΡΤ. Και τέτοια που δεδομένα δεν βοηθά στην ανάδειξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ή αν προτιμάτε των λιγότερων προβεβλημένων σπορ στην Ελλάδα.

Οι άνθρωποι του κρατικού καναλιού λοιπόν θεώρησαν λογικό να βάλουν τον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, «απέναντι» στο ντέρμπι «αιωνίων» του «Γεώργιος Καραϊσκάκης»...

Η ΕΡΤ λοιπόν προτίμησε να βάλει τον τελικό της Κυριακής στις 20:15, δηλαδή ένα τέταρτο πριν τη σέντρα στο Φάληρο και το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός για την 1η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League!

Είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς την απόφαση αυτή και πολύ περισσότερο με ποια κριτήρια πάρθηκε, καθώς είναι δεδομένο πως όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά αντιθέτως υποβαθμίζει ουσιαστικά ένα σπουδαίο παιχνίδι βόλεϊ. Και δεν είναι εύκολο για την Ομοσπονδία να αντιδράσει, καθώς η έλλειψη εναλλακτικής λύσης όσον αφορά τους τηλεοπτικούς παρόχους, την αναγκάζει να δέχεται σχεδόν αδιαμαρτύρητα την κατάσταση.

Το πρόβλημα με τα λεγόμενα «μικρά» σπορ στην Ελλάδα είναι σίγουρο γενικότερο και πολύπλευρο, ωστόσο αποφάσεις όπως αυτή που πήρε η ΕΡΤ για τον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών, περισσότερο είναι μέρος του προβλήματος παρά λύση. Ειδικά όταν παίρνονται -όπως φαίνεται- ελαφρά την καρδία και με τη λογική του ωχαδερφισμού...

Υπενθυμίζεται λοιπόν ότι η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού έφτασε στον τελικό αποκλείοντας την ΑΣΠ Θέτις στον προημιτελικό και τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά, του οποία επικράτησε με 3-1 σετ. Από την άλλη η Ένωση απέκλεισε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος τις Ακαδημίες Πρωταθλητριών Πευκών και στον ημιτελικό του θεσμού τον Άρη, τον οποίο νίκησε με 3-0 σετ.