Τι συνέβη στην περσινή πρεμιέρα των playoffs της Stoiximan Super League

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

i

© Intime

Τι συνέβη στην περσινή πρεμιέρα των playoffs της Stoiximan Super League

Με αφορμή την έναρξη των playoffs της Stoiximan Super League, το Sportal σας θυμίζει τα όσα έγιναν στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος την περσινή σεζόν.

Η κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League ολοκληρώθηκε, τα playoffs πλησιάζουν και το... θρίλερ συνεχίζεται!

Την περασμένη Κυριακή (3/10), η 26η στροφή του ελληνικού πρωταθλήματος μας χάρισε σπουδαίες αναμετρήσεις. Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έκαναν το καθήκον τους κόντρα σε Λαμία και Βόλο αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός «σκόνταψε» στο Ηράκλειο κι έπεσε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και η ΑΕΚ έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε ένα ματς με συγκλονιστικό φινάλε.

Ως αποτέλεσμα, ο Δικέφαλος του Βορρά επέστρεψε στην κορυφή, όντας πλέον στο +1 από τη δεύτερη Ένωση και στο +3 από τον τρίτο Ολυμπιακό. Όπως διαπιστώνεται, η μάχη του τίτλου είναι άκρως αμφίρροπη κι όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες για δεύτερη σερί χρονιά.

Αύριο Κυριακή (10/3), το Big-5 και η Λαμία θα ριχτούν στη μεγάλη μάχη των φετινών playoffs. Την αυλαία του μίνι πρωταθλήματος θα ανοίξουν η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου και η ΑΕΚ, οι οποίες θα κοντραριστούν στο «Αθανάσιος Διάκος» (17:00).

Λίγες ώρες αργότερα (20:30) θα ακολουθήσει το ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ στις 21:00 σειρά θα πάρει η αναμέτρηση της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας (10/3)
17:00 Λαμία - ΑΕΚ
20:30 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
21:00 ΠΑΟΚ - Άρης

Η περσινή πρεμιέρα των playoffs

Την περσινή σεζόν στην Stoiximan Super League, το Big-5 έδωσε και πάλι το «παρών», ενώ στη θέση της Λαμίας ήταν ο Βόλος. Όσον αφορά στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος, εκείνη διεξήχθη στις 19 Μαρτίου του 2023 και το... μενού είχε δύο επεισοδιακά ντέρμπι.

Αρχικά, ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από τον Βόλο (0-3) δίχως να αντιμετωπίσει προβλήματα κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια, στο επίκεντρο βρέθηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή με τον Άρη (1-2) κι έτσι «απέδρασε» από μία αρκετά ζόρικη έδρα για τον ίδιο. Από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν έλειψαν όπως αναμενόταν οι σκληρές μονομαχίες και οι εντάσεις μεταξύ των δύο ομάδων σε πάγκους και αγωνιστικό χώρο.

Τέλος, την αυλαία της περσινής πρεμιέρας έριξε το ΑΕΚ - Παναθηναϊκός στην Opap Arena (0-0). Οι δύο ομάδες έμειναν «άσφαιρες» και στο φινάλε έγιναν όλα όσα δεν είδαμε στην υπόλοιπη διάρκεια του ματς.

Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Τσοκάι στο 90+8' για σκληρό μαρκάρισμα στον Πινέδα, με τον Νταμπάνοβιτς να τον αποβάλλει αφού είδε τη φάση στο VAR. Στο 90+10' ο Νταμπάνοβιτς σφύριξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Παλάσιος στον Αραούχο, το οποίο όμως πήρε πίσω δίνοντας επιθετικό φάουλ, χωρίς να τσεκάρει τη φάση στο «on-field review».

Στο ημίχρονο μάλιστα της τότε αναμέτρησης, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε κι ανακοίνωση. Οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για τρεις φάσεις. Στο 32' για αποβολή του Άμραμπατ με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Χουάνκαρ, με τον διαιτητή να σφυρίζει μόνο το φάουλ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Χατζισαφί, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χουάνκαρ.

Πρεμιέρα playoffs 2022-23
Βόλος - Ολυμπιακός 0-3
Άρης - ΠΑΟΚ 1-2
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0