Έπος! Χρήστης του Twitter μετέτρεψε τους ύμνους των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε... ροκιές και τσιφτετέλια, μέσω AI (vids)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και AI τεχνολογία

i

© Intime

Έπος! Χρήστης του Twitter μετέτρεψε τους ύμνους των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε... ροκιές και τσιφτετέλια, μέσω AI (vids)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:35 - 09.03.2024

Με τη βοήθεια της AI τεχνολογίας, ένας χρήστης στο Twitter αποφάσισε να μετατρέψει τους ύμνους των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε διαφόρων ειδών τραγούδια.

Η AI τεχνολογία έχει έρθει για να μείνει στη ζωή των ανθρώπων, προσφέροντας λύση σε σημαντικά ζητήματα. Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί μέρος της ιατρικής, της χημείας και εκατοντάδων ακόμα κλάδων, οι οποίοι στηρίζονται στη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο συγκεκριμένος κλάδος της πληροφορικής.

Όμως εκτός όλων αυτών, η AI τεχνολογία έχει μπει για τα καλά και στη ζωή του μέσου ανθρώπου, μέσα από διάφορες εφαρμογές που έχουν κυκλοφορήσει με σκοπό τη διασκέδαση. Μία από αυτές, λοιπόν, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένας χρήστης του Twitter, ο οποίος μετέτρεψε τους ύμνους των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε διαφόρων ειδών τραγούδια.

Σε πρώτο χρόνο, αυτός που έγινε viral περισσότερα από κάθε άλλον ήταν αυτός του Παναθηναϊκού, ο οποίος μετατράπηκε σε ένα «βαρύ» τσιφτετέλι. Επόμενη έμπνευση του... καλλιτέχνη ήταν ο ύμνος του Ολυμπιακού, τον οποίο μετέτρεψε σε ένα συρτάκι. Τέλος, τα μπουζούκια στον ύμνο της ΑΕΚ εξαφανίστηκαν και τη θέση τους πήρε η ηλεκτρική κιθάρα, η οποία τον μετέτρεψε σε ένα ροκ τραγούδι.

Για την ιστορία, η εφαρμογή που χρησιμοποίησε ο εν λόγω χρήστης ονομάζεται Suno AI. Πρόκειται για μία εφαρμογή η οποία χρησιμοποιεί το κείμενο που θα γράψει ο εκάστοτε χρήστης και την μετατρέπει σε τραγούδι. Η μέθοδος που χρησιμοποιεί ονομάζεται «Diffusion model» προκειμένου να δημιουργήσει πρωτότυπους συνδυασμούς μουσικής.