Ο Τερίμ πέρασε στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας για το ντέρμπι

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Ο Τερίμ πέρασε στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας για το ντέρμπι

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:10 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:44 - 10.03.2024

Ομιλίες ανάτασης, τετ-α-τετ με οδηγίες και πολλή δουλειά στην τακτική περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του Φατίχ Τερίμ για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και τον έθεσε σε εφαρμογή από την Τετάρτη.

H στρατηγική του Φατίχ Τερίμ για την ανασύνταξη δυνάμεων στον Παναθηναϊκό, περιλάμβανε πρώτα την αποφόρτιση, με το διήμερο ρεπό που παραχώρησε στους ποδοσφαιριστές τη Δευτέρα και την Τρίτη. Μία πράξη που φαινομενικά απέφερε αποτελέσματα, αφού στο Κορωπί εμφανίστηκαν την Τετάρτη χαμογελαστά και ευδιάθετα πρόσωπα.

Το επόμενο στάδιο του σχεδίου περιλαμβάνει την η εμψύχωση και την τόνωση της αυτοπεποίθησης των ποδοσφαιριστών. Έναν τομέας στον οποίο ο Τούρκος προπονητής φημίζεται για την ικανότητα του, ειδικά όταν εργαζόταν στη Γαλατάσαραϊ.

Πριν από την προπόνηση της Τετάρτης, ο Τερίμ μίλησε στους παίκτες και τους εξέφρασε την εμπιστοσύνη του: «Δεν χάσαμε βαθμούς επειδή είμαστε τόσο κακοί όσο δείξαμε. Ήμασταν άτυχοι, δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες μας και λειτουργήσαμε απρόσεκτα. Εγώ σας πιστεύω και ξέρω ότι θα δείξετε τις ικανότητες σας εδώ που μετράει. Θεωρώ ότι θα πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε για να τερματίσουμε πρώτοι».

Ασφαλώς, η ενθάρρυνση του προπονητή προς τους παίκτες δεν θα εξαντληθεί σε μία ομιλία. Ειδικά, ο 71χρονος τεχνικός είχε τα πρώτα τετ-α-τετ και θα τα συνεχίσει μέχρι την ημέρα της διεξαγωγής του ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων.

Ο Τερίμ δεν θα αμελήσει και την τακτική προετοιμασία του Παναθηναϊκού. Ο Τούρκος ενημέρωσε τους «πράσινους» ότι θα αφιερώσουν αρκετό χρόνο στην ανάλυση του Ολυμπιακού και ο ίδιος με τους συνεργάτες του, θα εξηγήσουν στον καθένα πως θα πρέπει να λειτουργήσει στο τερέν του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Είναι προφανές πως ο Τερίμ αντιλαμβάνεται το κλίμα αμφισβήτησης που αγγίζει και εκείνον και έχει αναγάγει σε προσωπικό στοίχημα τη νίκη του Παναθηναϊκού στο Φάληρο. Ένα διπλό που θα έχει τη δυναμική να φέρει… τούμπα τα Play Offs.