Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Ο τρίτος «ερυθρόλευκος» τεχνικός που θα υποδεχθεί φέτος τον Παναθηναϊκό και το δώρο γενεθλίων

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Ο τρίτος «ερυθρόλευκος» τεχνικός που θα υποδεχθεί φέτος τον Παναθηναϊκό και το δώρο γενεθλίων

Τζιοβάνι Ζάκαρη 15:11 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:11 - 10.03.2024

Μετά τους Μαρτίνεθ, Καρβαλιάλ τη σκυτάλη παίρνει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος θα κάνει πρεμιέρα σε ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ οργανώθηκε και στο πρωτάθλημα κατάφερε να τερματίσει τρίτος στην κανονική διάρκεια.

Στην Ευρώπη με τον Ισπανό τεχνικό απέκλεισε τη Φερεντσβάρος, αλλά την περασμένη Πέμπτη ήρθε μία ανώμαλη προσγείωση από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και οι Πειραιώτες χρειάζονται ένα ποδοσφαιρικό θαύμα στη Σερβία στις 14 του μήνα για να περάσουν στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Στην Ελλάδα ο Μεντιλίμπαρ ασφαλώς ξεχωρίζει για την επιβλητική νίκη με 4-1 στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ. Ήταν το πρώτο του και μοναδικό ντέρμπι μέχρι στιγμής. Τώρα ήρθε η ώρα να κάνει πρεμιέρα σε ντέρμπι αιωνίων.

Ο Ολυμπιακός θ’ αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20.30 τον Παναθηναϊκό του Φατίχ Τερίμ και ο 63χρονος προπονητής, θα είναι ο τρίτος τεχνικός σε 4,5 μήνες, με τον οποίο οι Πειραιώτες θα φιλοξενήσουν τον αιώνιο αντίπαλό τους.

Ο πρώτος ήταν φυσικά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός προπονητής στις 22 Οκτωβρίου ήταν στον πάγκο στον αγώνα πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο ήταν εμφανώς ανώτερος και βρήκε γκολ με τον Βαγιαννίδη. Πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο (48’) με τον Μαντί Καμαρά. Η συνέχεια γνωστή. Ο Χουάνκαρ τραυματίστηκε από ρίψη κροτίδας και το «τριφύλλι» πήρε τον αγώνα στα δικαστήρια.

Ο 43χρονος Μαρτίνεθ αποχώρησε μετά και τη συντριβή από τη Φράιμπουργκ στο Europa League και τον διαδέχθηκε ο Κάρλος Καρβαλιάλ. Στις 17 Γενάρη ο 58χρονος Πορτογάλος υποδέχθηκε τους «πράσινους» στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Κύπελλο, στη ρεβάνς του 0-0 στη Λεωφόρο.

Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 0-0, ο Παναθηναϊκός πέρασε με 7-6 στη διαδικασία των πέναλτι και στη Λεωφόρο, στην ήττα με 2-0 για τη Super League ξεκίνησε ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για τον Καρβαλιάλ.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1961. Έχει γενέθλια στη ρεβάνς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ασφαλώς θα ήθελε δύο δώρα γενεθλίων. Την Κυριακή 10 Μαρτίου, όμως και ο Ολυμπιακός έχει γενέθλια. Οι Πειραιώτες σφραγίζουν 99 χρόνια ιστορίας και δεδομένα θα ήθελαν να τα γιορτάσουν με νίκη σε ντέρμπι αιωνίων. Τι καλύτερο δώρο; Ο έμπειρος Μεντιλίμπαρ το γνωρίζει αυτό κι ελπίζει να γίνει ο πρώτος τεχνικός, αφού οι δύο προκάτοχοί του απέτυχαν, που θα πανηγυρίσει την τρέχουσα σεζόν νίκη επί του «τριφυλλιού».

Τα ντέρμπι του Μεντιλίμπαρ

Ο Ισπανός προπονητής την περασμένη σεζόν εργάστηκε στη Σεβίλλη κι έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του Europa League κόντρα στη Ρόμα του Μουρίνιο, αφού απέκλεισε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους.

Ντόπες της «Θύρας 7» στου Ρέντη: «Πιστεύουμε ακόμα και στην πρόκριση στην Ευρώπη – Ντάρκο εσύ μπορείς…»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:33 - 09.03.2024

Ντόπες της «Θύρας 7» στου Ρέντη: «Πιστεύουμε ακόμα και στην πρόκριση στην Ευρώπη – Ντάρκο εσύ μπορείς…»

Το «παρών» στην τελευταία προπόνηση πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έδωσε αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών των «ερυθρολεύκων», εκφράζοντας την πλήρη στήριξη όχι μόνο εν όψει του ντέρμπι, αλλά και για τη δεύτερη αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ!

Στο πρωτάθλημα με τη Σεβίλλη έπαιξε ένα τοπικό ντέρμπι με τη Μπέτις, στις 21 Μαϊου 2023, εντός έδρας κι έφερε 0-0. Με την Μπαρτσελόνα ηττήθηκε εκτός 1-0 και με τη Ρεάλ Μαδρίτης έχασε εντός 2-1. Όταν εργάστηκε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, στην οποία έμεινε για 13 αγώνες, νίκησε εντός στις 27/8/2005 με 3-0 τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο μεγάλο ντέρμπι των Βάσκων. Αντίθετα, λίγες μέρες αργότερα, στις 22/9/2005 ηττήθηκε 3-1 εκτός από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην Ελλάδα έχει παίξει ένα ντέρμπι, αυτό με τον ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στην Τούμπα.