Ολυμπιακός: Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για τον παρτενέρ του Κάρμο

Νταβίντ Κάρμο

i

©Intime

Ολυμπιακός: Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για τον παρτενέρ του Κάρμο

Διονύσης Βερβελές 12:32 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:41 - 10.03.2024

Δεν έδειξε πολλά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην τελευταία του προπόνηση…

Το συνηθίζει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να μη δείχνει πολλά αναφορικά με την ενδεκάδα που έχει σκοπό να παρατάξει στους αγώνες και το ίδιο έπραξε και ενόψει του ματς που έχει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Ο Βάσκος είχε πάλι ανακατεμένες τις ενδεκάδες που δοκίμασε στο Ρέντη στην τελευταία προπόνηση, οπότε δεν έδειξε κάτι για το αρχικό του σχήμα κόντρα στους «πράσινους».

Για τη θέση όμως που έριξε την περισσότερη σκέψη, είναι αυτή του δεύτερου στόπερ, αν θεωρήσουμε δεδομένο πως ο ένας θα είναι ο Κάρμο. Ο Ρέτσος που έπαιξε με τον Πορτογάλο στο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει συμπληρώσει κάρτες και δεν μπορεί να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό. Και λόγω της εικόνας του, λογικά δεν θα έπαιζε βέβαια…

Δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο ποιος θα παίξει μαζί με τον Κάρμο, καθώς ο Μεντιλίμπαρ στην προπόνηση έδειξε πως υπολογίζει τόσο τον Μπιανκόν, όσο όμως και τον Ντόη και την έκπληξη που ακούει στο όνομα... Άμπι! Ο νεαρός Άγγλος άρεσε στον Βάσκο στο ματς με το Βόλο και ας ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δε δέχτηκε τόση πίεση η «ερυθρόλευκη» άμυνα. Του άρεσε του Μεντιλίμπαρ το ποδοσφαιρικό… θράσος που έβγαλε ο Άγγλος παρά το γεγονός πως ήταν το πρώτο του παιχνίδι σε αυτό το επίπεδο και πιστεύει ότι αυτό το στοιχείο μπορεί να του δώσει πράγματα ιδιαίτερα σε ένα ντέρμπι, όπως είναι αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα όμως αυτός ο οποίος συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να παίξει τελικά, ανάμεσα στους τρεις Ντόη, Μπιανκόν, Άμπι, είναι ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός, Μπιανκόν. Αυτήν τη στιγμή θεωρείται ως πιο έμπειρος από τους άλλους δύο, αλλά και πιο έτοιμος. Εκτός αποστολής πάντως, έμεινε ο άλλος στόπερ, ο Βέζο. Και προφανώς ο Μεντιλίμπαρ δείχνει πως στην ιεραρχία του, τον έχει πιο… πίσω, για την ώρα τουλάχιστον.

Στη δοκιμή που έκανε στην τελευταία του προπόνηση ο έμπειρος κόουτς, χρησιμοποίησε και τους τρεις στόπερ, Μπιανκόν, Ντόη, Άμπι, χωρίς να δείχνει κάτι το ξεκάθαρο για την τελική του απόφαση.