Ορατός ο κίνδυνος να μείνει εκτός Ευρώπης του χρόνου ο Ολυμπιακός

Μασούρας και Ελ Κααμπί στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

i

© Intime

Ορατός ο κίνδυνος να μείνει εκτός Ευρώπης του χρόνου ο Ολυμπιακός

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:38 - 04.02.2024

Μετά το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό και την ήττα με 2-0, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο να μείνει εκτός Ευρώπης, στα 100 του χρόνια.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, με το «τριφύλλι» να εκμεταλλεύεται τα αμυντικά κενά των Πειραιωτών και να επικρατεί με 2-0. Ένα αποτέλεσμα που φέρνει τους «ερυθρόλευκους» αντιμέτωπους με έναν σοβαρό κίνδυνο να μείνουν εκτός Ευρώπης από την επόμενη χρονιά. Μία χρονιά πολύ σημαντική, αφού σε αυτή η ομάδα γιορτάζει τα 100 χρόνια ιστορίας της. 

Τι ακριβώς συμβαίνει; Ο Ολυμπιακός τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση της Stoiximan Super League και αρκετά μακριά από την τριάδα. Συγκεκριμένα, είναι στο -6 από τον Παναθηναϊκό, το -7 από την ΑΕΚ και το -9 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Επομένως η μοναδική, φαινομενικά, θέση που μπορεί να του δώσει πρόκριση σε διοργάνωση εκτός συνόρων, είναι αυτή στην οποία βρίσκεται τώρα.

Εντούτοις, αυτή δεν φέρνει εξασφαλισμένο εισιτήριο για το Europa Conference League, αφού προτεραιότητα για πρόκριση παίρνει ο σύλλογος που θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας Betsson. Τη δεδομένη στιγμή στα ημιτελικά βρίσκονται ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, που το πιθανότερο είναι ότι θα προκριθούν από το πρωτάθλημα μαζί με τους Άρη - Παναιτωλικό

Οι δύο τελευταίοι βρίσκονται πιο χαμηλά στη βαθμολογία της Stoiximan Super League και ένας από αυτούς θα βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης. Εφόσον, λοιπόν, κάποιος εκ των Παναιτωλικού και Άρη κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας Betsson, τότε αυτομάτως θα αφήσει τους Πειραιώτες εκτός Ευρώπης. 

Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, ο Ολυμπιακός εξαρτάται σημαντικά από το τι θα κάνουν οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Το δεδομένο είναι πως στον τελικό θα βρίσκεται μία ομάδα που θα θέσει εκτός Ευρώπης τους «ερυθρόλευκους» και μία που θα του χαρίσει την πρόκριση.