Πόσο άλλαξε μέσα σε ένα χρόνο ο Ολυμπιακός!
i

©intime

Πόσο άλλαξε μέσα σε ένα χρόνο ο Ολυμπιακός!

Διονύσης Βερβελές 23:26 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:27 - 20.09.2023

15/9/2022 το 0-3 από Φράιμπουργκ και με άλλα δεδομένα…

Ένας χρόνος και έξι ημέρες μετά. Το διάστημα των δύο αγώνων του Ολυμπιακού με την Φράιμπουργκ για τους ομίλους του Europa League, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Για τη δεύτερη αγωνιστική τότε, για την πρώτη τώρα. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον, όμως, να δούμε πόσο άλλαξε ο Ολυμπιακός μέσα σε αυτό το διάστημα. Και τίποτα δεδομένα, δεν θυμίζει εκείνον τον Ολυμπιακό, που γνώρισε την ήττα με 0-3, με δύο γκολ του Γκρέγκοριτς κι ένα του Χέφλερ.

Αρχικά, από τον πάγκο. Τότε, ο Κάρλος Κορμπεράν που μετά, ηττήθηκε με ανατροπή (2-1) από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και αποτέλεσε παρελθόν. Η δε εντεκάδα που είχε αγωνιστεί εκείνη την ημέρα, δεν συνυπήρξε ποτέ ξανά! Δείτε ακόμη και τις αλλαγές:

Βατσλίκ (παρελθόν), Βρσάλικο (παρελθόν), Ρέτσος (εδώ), Μπα (παρελθόν), Σισέ (παρελθόν), Μπουχαλάκης (παρελθόν), Εμβιλά (παρελθόν), Μασούρας (εδώ), Μπιέλ (εδώ), Ουί Τζο Χουάνγκ (παρελθόν), Μπόουλερ (παρελθόν), Ρέαμπτσιουκ (παρελθόν), Κούντε (παρελθόν), Ελ Αραμπί (εδώ), Γκάρι Ροντρίγκες (παρελθόν), Άβιλα (παρελθόν).

Συμπέρασμα; Από την βασική εντεκάδα, μόλις τρεις είναι σήμερα στην ομάδα. Οι Ρέτσος, Μασούρας και Μπιέλ. Και από τις αλλαγές ο Ελ Αραμπί… Τέσσερις στους δεκαέξι που αγωνίστηκαν δηλαδή! Ένας διαφορετικός Ολυμπιακός για τα καλά, με στόχο αυτή τη φορά, να έχει και άλλο αποτέλεσμα. Εκείνη η ήττα άλλωστε, είχε παίξει καταλυτικό ρόλο γιατί είχε προηγηθεί και αυτή από την Ναντ στις καθυστερήσεις, στη Γαλλία.

Μια άλλη ομάδα θα παραταχθεί αυτή τη φορά, που θέλει να βάλει δύσκολα με το «καλημέρα» στην Φράιμπουργκ και να «χτίσει» τις βάσεις για κάτι καλό στον πρώτο όμιλο του Europa League. Μετά άλλωστε, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Μπάτσκα Τόπολα από την Σερβία, εκτός έδρας, στις 5 Οκτωβρίου. Καταλαβαίνει εύκολα κανείς λοιπόν, πως μια καλή αρχή, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για κάτι καλό στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν…