«Ο Ολυμπιακός τα βρήκε με την Πόρτο για τον Ναβάρο - Έρχεται στην Αθήνα το Σάββατο (30/12)»
i

©Photo by Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images

«Ο Ολυμπιακός τα βρήκε με την Πόρτο για τον Ναβάρο - Έρχεται στην Αθήνα το Σάββατο (30/12)»

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:07 - 29.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:26 - 29.12.2023

Ολυμπιακός και Πόρτο τα βρήκαν για τον δανεισμό του Φραν Ναβάρο, σύμφωνα με τον «γκουρού» των μεταγραφών, Φαμπρίτσιο Ρομάνο.

Ο Φραν Ναβάρο είναι έτοιμος να γίνει η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού όσον αφορά το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου. 

Σύμφωνα με τον «γκουρού» των μεταγραφών, Φαμπρίτσιο Ρομάνο οι Πειραιώτες τα έχουν βρει με την Πόρτο για τον δανεισμό του Ισπανού επιθετικού. 

Επίσης ο Ιταλός δημοσιογράφος αναφέρει πως η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ θα δώσει 250.000 χιλιάδες ευρώ για τον δανεισμό του Ναβάρο, με τη συμφωνία να περιλαμβάνει και οψιόν αγοράς, μη υποχρεωτική, που φτάνει τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα η πορτογαλική ομάδα θα διατηρήσει και ποσοστό μεταπώλησης 10%.

Τέλος η σχετική ανάρτηση του Ρομάνο αναφέρει πως ο Ναβάρο θα έρθει στην Αθήνα το Σάββατο (30/12), προκειμένου να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. 

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του ο Ισπανός είναι ένας επιθετικός που δεν παίρνει τόσο συχνά την μπάλα στα πόδια του. Ωστόσο βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να βρει την ευκαιρία να σκοράρει, ενώ την ίδια ώρα είναι καλός στο παιχνίδι με πλάτη στο τέρμα. Εκεί που ίσως μπορεί να υστερεί είναι στο ψηλό παιχνίδι, καθώς τα σωματικά του προσόντα και το ύψος του δεν του επιτρέπουν να απειλεί με το κεφάλι τόσο συχνά.

Το who is who του Ναβάρο

Ο Ναβάρο ξεκίνησε την καριέρα του από τη Βαλένθια, όπου αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής, όχι όμως στην πρώτη ομάδα. Ο Ισπανός επιθετικός δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εκάστοτε προπονητών των «νυχτερίδων» της πρώτης ομάδας, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ως δανεικός στη Λόκερεν. Ωστόσο ούτε στο Βέλγιο δεν κατάφερε να προσαρμοστεί, σκοράροντας μόλις τρία γκολ σε 14 αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η Ζιλ Βιθέντε το καλοκαίρι του 2021 έβγαλε από τα ταμεία της 2.100.000 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Βαλένθια. Επρόκειτο για μία μεταγραφή, που όπως αποδείχθηκε ήταν ιδανική για τον Ναβάρο ο οποίος βρήκε τον εαυτό του στην πορτογαλική ομάδα.

Με τη Ζιλ Βιθέντε κατάφερε να διακριθεί αφού ο Ισπανός την πρώτη σεζόν βοήθησε την ομάδα του να παραμείνει στην κατηγορία σκοράροντας 16 γκολ. Ενώ τη δεύτερή του χρονιά η Ζιλ Βιθέντε βγήκε στην Ευρώπη, έχοντας τον 25χρονο πρώτο σκόρερ με 17 τέρματα. Στο Europa Conference League μάλιστα βρήκε δίχτυα δύο φορές.

Οι καλές του εμφανίσεις έκαναν την Πόρτο να τον δει με «καλό μάτι» και να βγάλει από τα ταμεία της εφτά εκατομμύρια ευρώ για να τον δικό της. Η αξία του αυτή τη στιγμή μάλιστα φτάνει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αξία του έχει φτάσει μέχρι και τα 13 εκατομμύρια ευρώ.