Στο παιχνίδι και η περίπτωση Μπαγκαλιάνη

Πέτρος Μπαγκαλιάνης

i

Πέτρος Μπαγκαλιάνης/©Intime

Στο παιχνίδι και η περίπτωση Μπαγκαλιάνη

Διονύσης Βερβελές 09:22 - 25.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:22 - 25.11.2023

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ γνωρίζει τα πάντα για τον Ολυμπιακό Β' και υπολογίζει παίκτες…

Ενόψει του ματς με τον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει πρόβλημα στο κέντρο της άμυνάς του. Και αν με το γεγονός πως έχει τους Μπιανκόν, Ντόη ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει λύσει το θέμα αυτό για την ενδεκάδα του αγώνα του Σαββάτου, στην προπόνηση το πρόβλημα παραμένει. Από τη στιγμή που δεν έχει άλλους στόπερ για να γίνει κανονικά η προπόνηση όπως θέλει και ο ίδιος. Μπιανκόν, Ντόη είναι οι δύο, ο Ρέτσος έλειπε με την εθνική Ελλάδας και οι Πορόζο, Φρέιρε ταλαιπωρούνται ακόμη από τραυματισμό.

Για αυτό και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ζήτησε να «ανέβει» από τον Ολυμπιακό Β' ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης. Ένας ποδοσφαιριστής της ηλικίας 22 ετών, προπονήθηκε με την πρώτη ομάδα την Πέμπτη. Η «άνοδός» του αυτή μόνο τυχαία δεν ήταν από τον Ισπανό τεχνικό. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ γνωρίζει αρκετά πράγματα για τη δεύτερη ομάδα και ήξερε πως ο Μπαγκαλιάνης είναι ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» στη Super League 2, αλλά και ότι δεν έχει χάσει κανένα ματς, αφού έχει παίξει ως βασικός και στις οχτώ μέχρι τώρα αναμετρήσεις.

Ο Μαρτίνεθ έχει παρακολουθήσει κάποια ματς της δεύτερης ομάδας στο Ρέντη, ενώ έχουν υπάρξει και άλλες φορές που δεν ήταν ο ίδιος στην κερκίδα αλλά άλλα μέλη του τεχνικού επιτελείου. Παράλληλα ο Μπαγκαλιάνης είχε ακολουθήσει και την προετοιμασία της πρώτης ομάδας το καλοκαίρι, οπότε ο Μαρτίνεθ ήξερε αρκετά απ' αυτά που ήθελε για να πάρει την απόφαση να τον φωνάξει στην προπόνηση και δεν αποκλείεται να τον δούμε και στην αποστολή, για να έχει μία έξτρα λύση στον πάγκο για το κέντρο της άμυνας.

Η σημασία της δεύτερης ομάδας

Πάντως από το καλοκαίρι αρχικά ο Αντόνιο Κορδόν και στη συνέχεια ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού. Στην Ισπανία άλλωστε οι δεύτερες ομάδες παίζουν μεγάλο ρόλο για τη λειτουργία και των πρώτων ομάδων, οπότε δίνουν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτό το πρότζεκτ.

Επίσης μην ξεχνά κανείς πως στη δεύτερη ομάδα προπονητής είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα ο οποίος είχε αγωνιστεί επί σειρά ετών στην Ισπανία και σε μία από τις ομάδες που είχε παίξει ήταν η Βιγιαρεάλ. Εκεί όπου ο Αντόνιο Κορδόν ήταν αθλητικός διευθυντής για περίπου 15 χρόνια! Οπότε έχει συνεργαστεί με τον Ιμπαγάσα και γνωρίζονται.