Δεν έχει οψιόν υποχρεωτικής αγοράς ο Κούντε…

Πιέρ Κούντε

i

Photo by Lars Baron/Getty Images/Ideal Images

Δεν έχει οψιόν υποχρεωτικής αγοράς ο Κούντε…

Η Μπόχουμ έμεινε στην κατηγορία, αλλά δεν είναι υποχρεωμένη να καταβάλει τα 2 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό.

Την τελευταία αγωνιστική στην Bundesliga έγινε ο… χαμός, με αποκορύφωμα βέβαια την κορυφή και το πως ο τίτλος κατέληξε στην Μπάγερν Μονάχου. Η Μπόχουμ, ήταν μια ομάδα που κατάφερε να κερδίσει το εισιτήριο της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία. Σε αυτή, είχε δοθεί με τη μορφή δανεισμού ο Πιέρ Κούντε. Ο Καμερουνέζος μέσος, είχε 12 συμμετοχές και ένα γκολ. 

Με την παραμονή της Μπόχουμ, κυκλοφόρησαν άρθρα πως παραμένει εκεί, γιατί έχει υποχρεωτική οψιόν αγοράς. Με τον όρο βέβαια, ότι θα έμενε στην κατηγορία η Μπόχουμ. Έτσι έγινε, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όταν ο Ολυμπιακός παραχώρησε τον Κούντε στην Μπόχουμ, δεν μπήκε τέτοιος όρος. 

Έτσι, δεν υπάρχουν αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πως ο Ολυμπιακός θα βάλει στα ταμεία του 2 εκατ. ευρώ. Είχε συμφωνηθεί ένα τέτοιο ποσό σε περίπτωση αγοράς του στο τέλος της σεζόν, ναι, αλλά όχι με υποχρεωτικό όρο αν η Μπόχουμ τα καταφέρει και παραμείνει στην κατηγορία.

Θα μπορούσε να είναι ενδεχομένως μια καλή εξέλιξη, αλλά δεν ισχύει. Το ζήτημα είναι τι θα αποφασίσει να κάνει η Μπόχουμ. Μέχρι πριν λίγο καιρό πάντως, από το ρεπορτάζ πρόκυπτε πως ο 27χρονος μέσος, θα επιστρέψει στην Ελλάδα και ο Ολυμπιακός θα αποφασίσει τι θα γίνει. Δεν είναι καν σίγουρο αν θα πάει στην προετοιμασία δηλαδή, φαίνεται πως οι προτεραιότητες του Ολυμπιακού είναι άλλες, ειδικά στη μεσαία γραμμή, με την απόκτηση δύο πρωτοκλασάτων μέσων να είναι στο προσκήνιο.

Μια φημολογία τα 2 εκατ. ευρώ έτσι και τίποτα άλλο για την ώρα. Και με τον Κούντε εκτός πλάνων στα τελευταία ματς, μόνο πόντους παραμονής στην Μπόχουμ δεν έχει, όπως μετέφεραν οι Γερμανοί. Πέτυχαν το στόχο τους, να παραμείνουν στην πρώτη κατηγορία, δεν αποκλείεται έτσι να στραφούν σε άλλες λύσεις.