Τα πρώτα 24ωρα του Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό - Σε ποιον τομέα αφιέρωσε την περισσότερη ώρα

Τα πρώτα 24ωρα του Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό - Σε ποιον τομέα αφιέρωσε την περισσότερη ώρα

Διονύσης Βερβελές 15:00 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:01 - 07.12.2023

Που δίνει βάρος ο Πορτογάλος κόουτς. Τα πρώτα 24ωρα του Κάρλος Καρβαλιάλ στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού…

Έχουν ήδη περάσει δύο ημέρες απ' όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Κάρλος Καρβαλιάλ. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει κάνει δύο προπονήσεις με την ομάδα του Πειραιά, πάει για την τρίτη του και έχει ήδη δείξει που θέλει να δώσει βαρύτητα.

Προφανώς και έχει γνώση του τι συμβαίνει στους «ερυθρόλευκους» αγωνιστικά και ότι εκεί όπου έχει εντοπιστεί σοβαρό πρόβλημα στη μέχρι τώρα σεζόν είναι το αμυντικό κομμάτι. Έτσι και σε αυτές τις πρώτες δύο προπονήσεις, περισσότερο σε αυτήν της Τετάρτης, οι ασκήσεις που έκανε αφορούσαν κατά πολύ τους ποδοσφαιριστές της άμυνας.

Αφιέρωσε αρκετή ώρα με τους αμυντικούς των «ερυθρόλευκων» και ουσιαστικά το μεγαλύτερο κομμάτι της προπόνησής του την Τετάρτη ήταν πάνω σε αυτόν τον τομέα. Ξέρει ο Καρβαλιάλ ότι ο Ολυμπιακός «πονάει» στην άμυνα και μέχρι να γίνει η… σέντρα στις μεταγραφές του Ιανουαρίου θα πρέπει να πορευτεί με το υλικό που έχει και μέχρι τότε να καταφέρει η ομάδα να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει. Άρα, βελτίωση…

Μην ξεχνά άλλωστε κανείς πως μέσα στα επόμενα ματς είναι και το ματς που θα κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αυτό με την Μπάτσκα Τόπολα στο Καραϊσκάκη. Οπότε προσέχει για να έχει και ο Κάρλος Καρβαλιάλ, προσπαθώντας να περάσει τη δική του φιλοσοφία και στην άμυνα. Με τους Σέρβους άλλωστε, στον Ολυμπιακό κάνουν δύο αποτελέσματα, τόσο η νίκη, όσο και η ισοπαλία, ώστε να εξασφαλίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης για το Conference League.

Η δουλειά θα συνεχιστεί, με εντατικούς μάλιστα ρυθμούς, καθώς ο Καρβαλιάλ εκτιμά πως μέσω αυτής, μπορεί να αλλάξει και η εικόνα του Ολυμπιακού στη συνέχεια. Κάτι που βέβαια αν ισχύει ή όχι, θα φανεί μέσω των αγώνων που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» και δεν είναι και καθόλου εύκολοι…