Τι κατάφερε ο Μεντιλίμπαρ με το ροτέισον

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ/©Intime

Τι κατάφερε ο Μεντιλίμπαρ με το ροτέισον

Διονύσης Βερβελές 15:27 - 02.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:28 - 02.03.2024

Πήρε τις νίκες και ξεκούρασε ποδοσφαιριστές που το χρειαζόντουσαν…

Από την πρώτη στιγμή που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ανέλαβε τον Ολυμπιακό, έχει κάνει τη δική του... έρευνα στο ρόστερ. Μαζί με τους συνεργάτες του ο έμπειρος τεχνικός έχει δει όλους τους παίκτες που υπάρχουν, έτσι ώστε να καταλάβει από κοντά και όχι μέσα από βίντεο προηγούμενων αγώνων την αξία του κάθε ποδοσφαιριστή που έχει στη διάθεσή του.

Επίσης, όμως, έχει κάνει και τις απαραίτητες μετρήσεις, αναφορικά με την κατάσταση που βρίσκεται ο κάθε παίκτης. Έχει πάρει όλες τις τιμές των παικτών του ο Μεντιλίμπαρ και από την πρώτη στιγμή γνώριζε ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι ήθελαν ξεκούραση και είχαν φτάσει στα όριά τους.

Γι’ αυτό και μετά από τα πρώτα δυνατά και δύσκολα ματς, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τη Φερεντσβάρος εντός και εκτός έδρας για πρωτάθλημα και Ευρώπη αντίστοιχα, άρχισε να κάνει το δικό του ροτέισον. Αρχικά πήγε με τους παίκτες οι οποίοι όλοι θεωρούν βασικούς και από εκεί και πέρα άρχισε τις αλλαγές.

Το είχαν ανάγκη

Από τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έδειχναν περισσότερο πως χρειαζόντουσαν την ξεκούραση ήταν οι Ορτέγκα, Έσε, Φορτούνης και Ροντινέι. Οι δύο Αργεντίνοι παίκτες επί της ουσίας παίζουν ασταμάτητα από το καλοκαίρι, αφού με τις προηγούμενες ομάδες τους είχαν αγώνες και το καλοκαίρι και μετά πήραν μεταγραφή στον Ολυμπιακό μπαίνοντας στην προετοιμασία και μετά απευθείας στα επίσημα ματς. Είχαν ανάγκη την ξεκούραση και μέχρι τώρα δεν είχαν αρκετές ανάσες.

Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει δώσει μέχρι τώρα σε όλες τις διοργανώσεις 39 ματς. Ο Ορτέγκα από την πλευρά του έχει λάβει μέρος στα 28 παιχνίδια, με 2.162 λεπτά, ενώ ο Έσε έχει 32 ματς με 2.524 λεπτά.

Από εκεί και πέρα, ο Φορτούνης είναι ο τρίτος της ομάδας σε συμμετοχές, πρώτος είναι ο Πασχαλάκης με 38 και δεύτερος ο Μασούρας με 37, με τον «Φόρτου» να έχει μέχρι τώρα 35 ματς στα πόδια του με 2.597 λεπτά.

Ο Ροντινέι ακολουθεί τους παραπάνω σε συμμετοχές, έχοντας αγωνιστεί σε 34 ματς, αλλά είναι ο δεύτερος μετά τον Πασχαλάκη σε αγωνιστικά λεπτά, καθώς έχει παίξει 3.002 λεπτά!

Όλοι οι παραπάνω ποδοσφαιριστές είχαν φτάσει πλέον σε ένα σημείο στο οποίο χρειαζόντουσαν την ξεκούραση και ο Μεντιλίμπαρ τους την έδωσε. Ο Ορτέγκα με τον Αστέρα Τρίπολης δεν έπαιξε καθόλου. Και αποφάσισε ο Μεντιλίμπαρ να αφήσει εκτός ενδεκάδας τους Τσικίνιο, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, ενώ τον Έσε τον έβγαλε στο ημίχρονο και έτσι μοίρασε το χρόνο δίνοντας κάποιες ανάσες στους παίκτες του. Στο ματς με τον Παναιτωλικό έμειναν εκτός αποστολής Ροντινέι, Φορτούνης, Όρτα, Κάρμο, ενώ ο Έσε δεν ήταν βασικός και χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή.

Έκαναν «φτερά» 25.000 εισιτήρια για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Βόλο - Κοντά στο sold out η αναμέτρηση με τη Μακάμπι
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:50 - 01.03.2024

Έκαναν «φτερά» 25.000 εισιτήρια για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Βόλο - Κοντά στο sold out η αναμέτρηση με τη Μακάμπι

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού φαίνεται ότι κάνουν... φτερά τα εισιτήρια για το παιχνίδι με τον Βόλο, την ίδια ώρα που η αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ αναμένεται να γίνει sold out.

Έτσι ο Μεντιλίμπαρ με την απόφαση να προχωρήσει σε ροτέισον μέσα σε τρία ματς, γιατί και σε αυτό με το Βόλο θα είναι εκτός οι τιμωρημένοι Φορτούνης, Κίνι, κατάφερε να ξεκουράσει βασικούς ποδοσφαιριστές δηλαδή να τους έχει «φρέσκους» για τη συνέχεια και παράλληλα να ενεργοποιήσει άλλους παίκτες οι οποίοι δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής το τελευταίο διάστημα, κατακτώντας μάλιστα και τη νίκη στα ματς που έκανε τις αλλαγές του.