Το «δεν χαλαρώνουμε» του Μεντιλίμπαρ και ο Άρης

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©Intime

Το «δεν χαλαρώνουμε» του Μεντιλίμπαρ και ο Άρης

Διονύσης Βερβελές 16:08 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:26 - 24.04.2024

Τι φάνηκε από τις επιλογές στην αποστολή και τη συμπεριφορά του στο Ρέντη…

Δεν είχε και αρκετό χρόνο ο Ολυμπιακός από το ματς με τον ΠΑΟΚ μέχρι την αναμέτρηση εκτός έδρας με τον Άρη. Δύο ημέρες προπονήσεων και σήμερα παίζει στη Θεσσαλονίκη η ομάδα του Πειραιά, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον υπολογίζει αρκετά. Δε θεωρεί ο Βάσκος τεχνικός πως τα πράγματα θα είναι εύκολα για τους «ερυθρόλευκους» στη Θεσσαλονίκη.

Ο Άρης είναι μία ομάδα η οποία μπορεί να κάνει ζημιές και το έχει δείξει άλλωστε μέχρι τώρα στα play offs, όπως έκανε κόντρα στον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα. Και θα μπορούσε να κάνει και με τον Παναθηναϊκό (έχασε ευκαιρία για το 1-1 στο 90’), αλλά και με την ΑΕΚ («λύγισε» στο 84’).

Φάνηκε και αλλού άλλωστε, πως ο Μεντιλίμπαρ υπολογίζει τον Άρη, από τις επιλογές που έκανε για την αποστολή. Επέστρεψαν οι βασικοί παίκτες που έλειπαν για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, εκεί όπου στηριζόταν αρκετά ο Βάσκος στην έδρα και τα «φρέσκα» πόδια που θα είχε από τους παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά μέχρι τώρα, όμως, στη Θεσσαλονίκη η έδρα θα είναι εχθρική και φαίνεται πως αυτό είναι κάτι που ο Μεντιλίμπαρ και το γνωρίζει και το έχει υπολογίσει.

«Προσγείωσε» τους παίκτες του

Τις δύο αυτές ημέρες που είχε ο Ολυμπιακός προπόνηση από το ματς με τον ΠΑΟΚ μέχρι το αποψινό με τον Άρη, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλησε να ταρακουνήσει λίγο τους ποδοσφαιριστές του. Δεν ανέβασε το ρυθμό στις προπονήσεις, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι παίκτες του ενόψει της συνέχειας, αλλά από την άλλη ανέβασε την ένταση. Τη δική του ένταση και επί της ουσίας η συμπεριφορά του ήταν κάπως πιο «σκληρή» απέναντι στους παίκτες.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που διέκοψε τις προπονήσεις για παρατηρήσεις, ιδιαίτερα της Τρίτης αφού τη Δευτέρα έγινε αποθεραπεία, προκειμένου να ταρακουνήσει λίγο τις σκέψεις των παικτών του και να μη μείνουν στις επιτυχίες των τελευταίων ημερών και χαλαρώσουν. Είναι κάτι που το είπε κιόλας ο Μεντιλίμπαρ στους ποδοσφαιριστές του: «Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε γιατί κερδίζουμε, δεν πρόκειται να μας χαρίσει κανείς τίποτα. Έχουμε αρκετά ματς μπροστά μας και στόχους που πρέπει να κατακτήσουμε».