Ο Ολυμπιακός θέλει δύο νίκες και «φάγωμα» των υπολοίπων

Ολυμπιακός

i

© Intime

Ο Ολυμπιακός θέλει δύο νίκες και «φάγωμα» των υπολοίπων

Διονύσης Βερβελές 15:01 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:01 - 24.04.2024

Η μεγάλη βαθμολογική σημασία των αγώνων με Άρη και Λαμία…

Έτοιμος ο Ολυμπιακός για να παίξει στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη, για τη συνέχεια των play offs του πρωταθλήματος της Super League. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έχει τονίσει αρκετές φορές τόσο δημόσια, αλλά και στο πλαίσιο των προπονήσεων στους ποδοσφαιριστές του πως η ομάδα κοιτά κάθε ματς ξεχωριστά. Έτσι και τώρα οι «ερυθρόλευκοι», βλέπουν μπροστά τους πρώτα τον Άρη και μετά τη Λαμία, προκειμένου να συνεχίσουν με νίκες στο πρωτάθλημα και να φτάσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται πριν από τη δική τους διακοπή για το πρωτάθλημα και τα ματς που έχουν με την Άστον Βίλα στα ημιτελικά του Conference League.

Ναι μεν αρκετοί είναι αυτοί που σκέφτονται την Ευρώπη, αλλά από την άλλη στο μυαλό τους οι Πειραιώτες έχουν και αυτό το «πακέτο» αγώνων μέχρι την Κυριακή με Άρη και Λαμία. Δύο ματς αρκετά σημαντικά βαθμολογικά για τον Ολυμπιακό, καθώς σε περίπτωση κατάκτησης δύο νικών στα ισάριθμα παιχνίδια και με συνδυασμό αποτελεσμάτων, θα μπορέσει να ανεβάσει σημαντικά τη θέση του στον πίνακα του πρωταθλήματος. Να ξεφύγει και από την τέταρτη θέση για παράδειγμα…

Το βράδυ της Κυριακής εάν ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει έξι βαθμούς με Άρη, Λαμία και υπάρξει το σχετικό «φάγωμα» μεταξύ Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που παίζουν μεταξύ τους αυτές τις ημέρες, τότε τα πράγματα λίγο πριν τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη και τους αγώνες με την Άστον Βίλα, θα είναι ιδανικά και για το πρωτάθλημα. Αρκεί βέβαια να συνεχίσει και μετά με νίκες η ομάδα του Πειραιά για να μπορέσει να «καβαλήσει» βαθμολογικά τους υπόλοιπους διεκδικητές και να βρεθεί στην κορυφή.

Πάει... μακριά, όμως, η βαλίτσα και αυτό που τονίζουν στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» είναι πως πηγαίνουν βήμα-βήμα και ό,τι γίνει, γιατί έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα δεν εξαρτώνται μόνο από τα δικά τους αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Θα πρέπει να χάνουν βαθμούς και οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου… Όλα τα παραπάνω όμως είναι σενάρια και αυτήν τη στιγμή στον Ολυμπιακό δεν έχουν και το χρόνο για να ασχολούνται με αυτά, γι’ αυτό και οι «ερυθρόλευκοι» αυτό που λένε είναι «τα πάντα στο γήπεδο...».