Τι τρέχει με τους τερματοφύλακες στον Ολυμπιακό;

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

i

© Intime

Τι τρέχει με τους τερματοφύλακες στον Ολυμπιακό;

Διονύσης Βερβελές 11:05 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:15 - 04.07.2023

Ο Ολυμπιακός ίσως ψαχτεί και για δύο γκολκίπερ τελικά στη μεταγραφική περίοδο. Το status των Πασχαλάκη, Τζολάκη, Κρίστινσον και από τι θα εξαρτηθεί ο τρόπος που θα κινηθεί στη συνέχεια ο Ολυμπιακός.

Βασικό τερματοφύλακα ο Ολυμπιακός έχει. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έκανε τις διακοπές του, επέστρεψε στη βάση του, ήταν χθες στο Ρέντη και αύριο Τετάρτη, θα πετάξει με την ομάδα για την Αυστρία, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ο Έλληνας τερματοφύλακας θα είναι ο βασικός για τη νέα σεζόν, αυτό λέει για την ώρα το πλάνο των Κορδόν και Μαρτίνεθ.

Στον Ισπανό προπονητή τέθηκε το θέμα των πορτιέρο και δεν ζήτησε μεταγραφή εκεί. Είχαμε τονίσει σε σχετικό άρθρο πως τον Πασχαλάκη τον έχει ζήσει και ως αντίπαλος, όταν ήταν στην Γρανάδα. Από εκεί και πέρα, ένα ζήτημα είναι ο Κωνσταντής Τζολάκης.

Ο νεαρός πορτιέρο, έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού και όχι μόνο. Ακόμη και από την Superleague έχουν χτυπήσει την πόρτα του Ολυμπιακού, για να τον πάρουν, για βασικό μάλιστα! Είναι μια απόφαση σημαντική και αυτή, γιατί ναι μεν φαίνεται από τη μία πως η δυάδα Πασχαλάκη- Τζολάκη είναι μια χαρά, αλλά ένα θέμα είναι κάθε χρόνο να ανεβαίνει ο μικρός, να κερδίζει χρόνο, συμμετοχές, εμπειρίες. Γι’ αυτό και υπάρχει η σχετική σκέψη.

Παρελθόν θα αποτελέσει και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Κρίστινσον, που δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του. Ο έμπειρος τερματοφύλακας έτσι, θα αναζητήσει άλλη ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του και πιθανότατα η ομάδα θα κινηθεί για την απόκτηση άλλου πορτιέρο, ώστε να είναι τρίτος.

Μαζί με την υπόθεση Τζολάκη έτσι, είναι πιθανό το σενάριο ο Ολυμπιακός να χρειαστεί να κινηθεί και για δεύτερο τερματοφύλακα. Όχι… άμεσα βέβαια, αλλά είναι ένα υπαρκτό σενάριο μέσα στο καλοκαίρι. Θα εξαρτηθεί στο επόμενο διάστημα, στις συζητήσεις και της ομάδας για διάφορα κεφάλαια και θέσεις στο ρόστερ.

Ο Πασχαλάκης είναι ο μόνος δεδομένος αυτή τη στιγμή. Με τον Έλληνα τερματοφύλακα, να ξεκουράζεται μετά και τις υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα και να είναι έτοιμος για να πιάσει δουλειά για τα καλά με την ομάδα στην Αυστρία.