Το ταξίδι της πρόκρισης στην Τουρκία

Ολυμπιακός

i

©Intime

Το ταξίδι της πρόκρισης στην Τουρκία

Διονύσης Βερβελές 08:52 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:56 - 17.04.2024

Αναχωρεί σήμερα το πρωί η αποστολή των «ερυθρόλευκων» για την Κωνσταντινούπολη…

Έφτασε η στιγμή που ο Ολυμπιακός θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την Τουρκία και συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη. Εκεί όπου την Πέμπτη (18/4, 22:00) η ομάδα του Πειραιά θα διεκδικήσει κόντρα στη Φενέρμπαχτσε την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Conference League.

Στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση και έφτασε να προηγείται των Τούρκων με 3-0, αλλά τελικά το ματς έληξε στο 3-2, καθώς στο τελευταίο 20λεπτο οι Πειραιώτες έχασαν τη συγκέντρωσή τους και δέχτηκαν τα δύο γκολ που έδωσαν ελπίδες στη Φενέρμπαχτσε.

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για το ματς της Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη, έτσι ώστε να διατηρήσουν το προβάδισμά τους και να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, εκεί όπου θα βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε θεσμό της UEFA. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του επί ελληνικού εδάφους την Τρίτη και σήμερα, Τετάρτη, το πρωί φεύγει από το «Ελ. Βενιζέλος» για την Τουρκία.

Στην αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται φυσικά και ο Ντανιέλ Ποντένσε, ο οποίος ήταν ο μεγάλος απών από το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, λόγω τιμωρίας. Αντιθέτως, επίσης λόγω τιμωρίας καθώς συμπλήρωσε κάρτες στον πρώτο αγώνα, δεν θα ταξιδέψει στην Τουρκία ο Παναγιώτης Ρέτσος. Για αυτό και στην αρχική ενδεκάδα ως δεύτερος στόπερ θα είναι ο Ανδρέας Ντόι και παράλληλα στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Ισίδωρος Κουτσίδης από την ακαδημία.

Χωρίς τον κόσμο του

Όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και ημέρες ο Ολυμπιακός στην Τουρκία δε θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Είναι το πρώτο ματς που δε θα ακολουθήσουν οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί την αγαπημένη τους ομάδα.

Στα μέχρι τώρα ματς της Ευρώπης πάντα ο Ολυμπιακός είχε κόσμο εκτός έδρας. Έστω και λίγους, όπως έγινε με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία. Μετά, όμως, από σχετική ενημέρωση από την πλευρά της UEFA, δε θα ταξιδέψουν οι Έλληνες στην Τουρκία για να δουν το ματς από κοντά, καθώς το απαγόρευσε η τουρκική αστυνομία…