Πότε υποδέχθηκε τελευταία φορά κόσμο για το πρωτάθλημα το «Γ. Καραϊσκάκης»;

Ο κόσμος του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ

Πότε υποδέχθηκε τελευταία φορά κόσμο για το πρωτάθλημα το «Γ. Καραϊσκάκης»;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:58 - 02.03.2024

Έπειτα από σχεδόν τέσσερις μήνες, ο κόσμος του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να επιστρέψει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει αγώνα πρωταθλήματος.

Το απόγευμα της Κυριακής (3/3,19:30) ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League και ο Ολυμπιακός δίνει το τελευταίο του παιχνίδι κόντρα στον Βόλο. Ένας αγώνας αρκετά ξεχωριστός για τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος ετοιμάζεται να επισκεφθεί και πάλι το «Γ. Καραϊσκάκης».

Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά μετά από σχεδόν τέσσερεις μήνες, που οι κερκίδες του φαληρικού σταδίου θα φιλοξενήσουν φιλάθλους για αναμέτρηση πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, ήταν 5 Νοεμβρίου του 2023 όταν διεξήχθη τελευταία φορά αγώνας, στο πλαίσιο της Stoiximan Super League, παρουσία οπαδών. Αυτός αφορούσε το ντέρμπι εναντίον του ΠΑΟΚ, στο οποίο ο σύλλογος του Πειραιά ηττήθηκε με το «βαρύ» 4-2.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις 27 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Stoiximan Super League έκρινε ένοχο τον Ολυμπιακό για τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση του Χουάνκαρ, με αποτέλεσμα να επιβληθεί στην ομάδα ποινή κεκλεισμένων δύο αγωνιστικών. Όμως, έως ότου διεξαχθεί και η έφεση, οι Πειραιώτες είχαν το δικαίωμα να έχουν κανονικά τον κόσμο τους στο αμέσως επόμενο ματς, το οποίο ήταν με τον ΠΑΟΚ.

Ακολούθησε το εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και έπειτα το εντός με τον Παναιτωλικό, στο οποίο δεν υπήρχαν φίλαθλοι. Ακολούθησε το επεισοδιακό ματς στο Πανθεσσαλικό - εναντίον του Βόλου - και θεωρητικά ο Ολυμπιακός θα έπαιζε ξανά κεκλεισμένων με την ΑΕΚ, τον Ιανουάριο, αφού όλα τα προηγούμενα παιχνίδια του ήταν εκτός.

Εντούτοις, το τραγικό περιστατικό με τον 31χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε στου Ρέντη οδήγησε την κυβέρνηση να βάλει «λουκέτο» στα γήπεδα όλης της χώρας για περίπου δύο μήνες. Το πρώτο εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού μετά την άρση του μέτρου ήταν κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης την προπερασμένη Κυριακή (25/2) και κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» θα ξαναδούν τον κόσμο τους στο επερχόμενο ματς εναντίον του Βόλου, ήτοι σχεδόν τέσσερεις μήνες μετά.