Τσικίνιο και Όρτα στον Ολυμπιακό!

Αντρέ Όρτα

i

© Photo by Pedro Loureiro/Eurasia Sport Images/Getty Images

Τσικίνιο και Όρτα στον Ολυμπιακό!

Διονύσης Βερβελές 02:00 - 19.01.2024 / Ανανεώθηκε: 03:09 - 19.01.2024

Ο αποκλεισμός σοκ, φέρνει άμεσες εξελίξεις και τους παίκτες της Μπενφίκα και της Μπράγκα στην Ελλάδα για να υπογράψουν…

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο αποκλεισμός από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας, φέρνει εξελίξεις στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Αμέσως μετά τη λήξη του ματς με τους «πράσινους», η διοίκηση των Πειραιωτών ενεργοποιήθηκε για τα καλά και έγιναν επαφές προς πάσα κατεύθυνση. Η αίσθηση που υπάρχει μάλιστα, είναι πως μέσα στο επόμενο τριήμερο, ίσως είναι και τέσσερις-πέντε οι παίκτες που θα αφιχθούν!

Η αρχή, γίνεται με δύο παίκτες από την Πορτογαλία. Ο Τσικίνιο και ο Όρτα, είναι οι δύο παίκτες που λογικά την Παρασκευή θα έρθουν στην Ελλάδα, ώστε να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή τους στον Ολυμπιακό και να ενισχύσουν την ομάδα στη δύσκολη συνέχεια.

Ο Τσικίνιο εδώ και ημέρες, είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό για συμβόλαιο ως το 2027. Η Μπενφίκα ωστόσο, αξίωνε ένα ποσό της τάξης των 2 εκατ. ευρώ και… βάλε, για να τον παραχωρήσει τώρα. Η επιθυμία του ποδοσφαιριστή να ενταχθεί τώρα στον Ολυμπιακό υπήρχε και έγινε πιο έντονη την Πέμπτη. Και γιατί προς αυτό τον άξονα πίεσε ο Ολυμπιακός. Ο Τσικίνιο έτσι, θα έρθει με την Μπενφίκα να εισπράττει ένα ποσό λίγο πιο κάτω από το ένα εκατ. ευρώ.

Η άλλη υπόθεση που έχει θετικό τέλος, όπως μεταφέρεται και από την Πορτογαλία, είναι αυτή του Αντρέ Όρτα. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής της Μπράγκα, έχει και εξαιρετική σχέση με τον Κάρλος Καρβαλιάλ και πίεσε κι αυτός για να ενταχθεί άμεσα στον Ολυμπιακό

Μια υπόθεση που είχε πάει κάπως… πίσω για λίγες ημέρες, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» κοίταζαν έναν άλλον παίκτη της Μπράγκα, τον Αλ Μουσράτι. Ήταν πολύ κοντά, αλλά ο νέος μυϊκός τραυματισμός του, έβαλε σε δεύτερες σκέψεις τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να… ναυαγήσει για την ώρα όπως όλα δείχνουν αυτή η κίνηση.

Με τον Όρτα ωστόσο, υπήρξε νέα επαφή την Τετάρτη το βράδυ, αλλά και την Πέμπτη και κάπως έτσι, το μόνο που μένει να επιβεβαιωθεί είναι η ώρα άφιξης των δύο αυτών ποδοσφαιριστών που θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό στη δύσκολη συνέχεια. Στόχος άλλωστε, είναι να δώσουν ποιότητα που λείπει στην ομάδα και δεν θα είναι οι μόνοι που θα έρθουν.

Στόχος των Πειραιωτών είναι άμεσα στην Ελλάδα να βρεθεί και ο στόπερ, την ώρα που συνεχίζει να υφίσταται η έντονη φημολογία για τον Μανωλά...