Χωρίς τον κόσμο του ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης
i

©intime

Χωρίς τον κόσμο του ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης

Δημήτρης Χούπης 21:46 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:58 - 14.05.2024

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τον κόσμο του στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης μετά το «όχι» που είπε τόσο η UEFA όσο και η τουρκική αστυνομία.

Ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη δουλειά και επικράτησε με 3-2 της Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο της φάσης των «8» του Conference League. Φορτούνης, Γιόβετιτς και Τσικίνιο σκόραραν τα γκολ για τους «ερυθρόλευκους», ενώ Τάντιτς και Καβετζί πέτυχαν τα δύο τέρματα της τουρκικής ομάδας. Κάπως έτσι λοιπόν η ομάδα του Χοσέ Λουί Μεντιλίμπαρ πήρε το προβάδισμα για τη ρεβάνς στην Τουρκία, που θα γίνει σε μία εβδομάδα.

Εκεί ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τη συμπαράσταση των οπαδών τους στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά του Conference League.

Κι αυτό γιατί κατόπιν διαβουλεύσεων και σχετικών εγγράφων της UEFA, αλλά και της τουρκικής αστυνομίας, το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε υψηλού ρίσκου, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν μετακινήσεις φιλάθλων των δύο ομάδων. Της Φενέρμπαχτσε στο πρώτο παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (11/4) και του Ολυμπιακού στη ρεβάνς, η οποία θα γίνει στο «Σουκρού Σαράτσογλου».

Σημειώνεται ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός επιχείρησε να λάβει έστω και το 50% των εισιτηρίων που δικαιούται ο φιλοξενούμενος (1.250), αλλά οι συστάσεις της τουρκικής αστυνομίας δεν προέβλεπαν καν παρουσία Ελλήνων φιλάθλων στις εξέδρες του γηπέδου, γεγονός που ασπάστηκε η και η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τις δύο ομάδες.