Η πολύ όμορφη ανάρτηση του Ομάρ Ελαμπντελαουί μαζί με τον γιο του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

Ομάρ Ελαμπντελαουί

i

© instagram.com/omarelabdellaoui

Η πολύ όμορφη ανάρτηση του Ομάρ Ελαμπντελαουί μαζί με τον γιο του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

Πάνος Μαλακτάρης • 15:30 - 21.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο Νορβηγός πρώην άσσος του Ολυμπιακού μοιράστηκε με τους ακολούθους του μια συγκινητική ανάρτηση μαζί με τον γιο του ο οποίος έχει διαγνωστεί με σύνδρομο down, το οποίο γιορτάζεται παγκοσμίως σήμερα, 21η Μαρτίου

Το σύνδρομο down είναι μια χρωμοσωμική διαταραχή όπως αποκαλείται, η οποία οφείλεται στην παρουσία ενός επιπλέον αντιγράφου του γενετικού υλικού στο 21ο χρωμόσωμα, είτε στο σύνολό του (Τρισωμία 21) ή σε μέρος του (μετάθεση).Προέρχεται κατά 90-95% από το ωάριο και 5-10% από το σπερματοζωάριο. Τα δε αποτελέσματα και η έκταση αυτής της επιπλέον αντιγραφής ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό από άνθρωπο σε άνθρωπο. 

«Αργήσαμε μπαμπά, άντε», το αστείο βίντεο με τον Λιλιάν Τουράμ και τους γιους του στο προπονητικό της εθνικής Γαλλίας (vid)
EURO

14:46 - 21.03.2023

«Αργήσαμε μπαμπά, άντε», το αστείο βίντεο με τον Λιλιάν Τουράμ και τους γιους του στο προπονητικό της εθνικής Γαλλίας (vid)

Ο Λιλιάν Τουράμ δημοσίευσε ένα βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα στο οποίο αποχαιρετά συγκινημένος τους γιους του, Μάρκους και Κεφρέν Τουράμ, πριν την άφιξή τους στο προπονητικό κέντρο της εθνικής Γαλλίας.

Ο λόγος που μοιραζόμαστε λίγα ιατρικά στοιχεία είναι καθαρά και μόνο ενημερωτικός, με σκοπό να γνωρίζουμε κάποια στιγμή όλοι μας πως τα άτομα, οι συνάνθρωποί μας με αυτό το σύνδρομο δεν είναι τίποτα το τρομερό, αντιθέτως, παρόλο που έχουν δυσκολίες μάθησης, δεν μπορεί να προβλεφθεί κατά τη γέννησή τους κατά πόσο τελικά θα είναι δυνατόν να ζήσουν μια αρκετά ανεξάρτητη ζωή. Η δε στήριξη και βοήθειά τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους, κρίνεται απαραίτητη. Έτσι και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, είναι ένας γονιός του οποίου το παιδί, ο μικρός Ιμπραήμ, έχει σύνδρομο down. 

Mε αφορμή λοιπόν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σύνδρομο Down, ημέρας μάλιστα η οποία έχει καθιερωθεί το 2006 με πρωτοβουλία του γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, μοιράστηκε το δικό του, προσωπικό «χρόνια πολλά», μαζί με λίγα στιγμιότυπα παρέα με το γλυκύτατο παιδί του. 

Ευχή όλων, η ευαισθητοποίηση αλλά και η ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας γύρω από το σύνδρομο down να αυξάνονται κάθε χρόνο και περισσότερο, και το παράδειγμα του 31χρονου Νορβηγού της Μπόντο Γκλιμτ να βρίσκει μιμητές.