Ζορίστηκε αλλά τα κατάφερε η Γαλλία κόντρα στην Ιρλανδία, «σβηστά» η Ολλανδία το Γιβραλτάρ

Ιρλανδία - Γαλλία

i

Photo by Oisin Keniry/Getty Images

Ζορίστηκε αλλά τα κατάφερε η Γαλλία κόντρα στην Ιρλανδία, «σβηστά» η Ολλανδία το Γιβραλτάρ

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:41 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:29 - 28.03.2023

Κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν το έργο της Γαλλίας κόντρα στην Ιρλανδία, όμως οι «τρικολόρ» έφυγαν με το διπλό (0-1), ενώ η Ολλανδία επικράτησε εύκολα του Γιβραλτάρ (0-3).

Η Γαλλία πήγε ως το ακλόνητο φαβορί στο Δουβλίνο και πολλοί περίμεναν ότι θα έχει ένα εύκολο βράδυ, όμως η Ιρλανδία εμφανίστηκε ανώτερη των προσδοκιών και έβαλε δύσκολα στους «τρικολόρ», οι οποίοι όμως κατάφεραν να φύγουν με το διπλό (0-1) χάρη στο γκολ του Παβάρ.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν έκανε το 2/2 και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του δεύτερου ομίλου, στον οποίο βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδας.

Οι Γάλλοι ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο και να προσπαθούν να κρατήσουν το μηδέν, κάτι το οποίο και κατάφεραν μέχρι το 50λεπτό.

Φιλικό... καμπανάκι για την Εθνική
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

20:57 - 27.03.2023

Φιλικό... καμπανάκι για την Εθνική

Η Εθνική μας ομάδα ήταν σαφώς ανώτερη της Λιθουανίας, όμως σπατάλησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και δεν κατάφερε να βρει ποτέ τον δρόμο προς τα δίχτυα, με αποτέλεσμα το φιλικό ματς να λήξει ισόπαλο χωρίς σκορ.

Εκεί χτύπησε ο Παβάρ, ο οποίος με ένα φοβερό σουτ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, που πίεσαν στη συνέχεια και για δεύτερο γκολ, αλλά δεν το βρήκαν ποτέ. Η Ιρλανδία είχε μεγάλη ευκαιρία στο 89', με τον Μενιάν να κρατάει το μηδέν και το 0-1 να παραμένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Την ίδια ώρα, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου της Εθνικής μας ομάδας, η Ολλανδία επικράτησε άνετα του Γιβραλτάρ με 3-0, παίρνοντας έτσι την πρώτη της νίκη και έπιασε την Ελλάδα στη δεύτερη θέση με τρεις βαθμούς.

Ο Μέμφις Ντεπάι άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό, ενώ στο 50' ο Ακέ διπλασίασε τα τέρματα των «οράνιε». Μόλις ένα λεπτό μετά το Γιβραλτάρ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Γουόκερ αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα και ο Ακέ ξαναχτύπησε στο 83', διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.