Όμορφα και απλά τελείωσε τη δουλειά ο ΠΑΟΚ

Όμορφα και απλά τελείωσε τη δουλειά ο ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης 18:55 - 10.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:25 - 10.01.2024

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Βόλο και εκτός έδρας (0-2) και πλέον βρίσκεται στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από τον Βόλο με 0-2 (17΄ Κωνσταντέλιας, 73΄Σβαμπ) και συνεχίζει την πορεία του προς τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Επόμενο εμπόδιο για τον Δικέφαλο ο Πανσερραϊκός

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου για ακόμα μια φορά επέλεξε το γνώριμο 4-2-3-1 με τον Μάρκος Αντόνιο να παίρνει για πρώτη φορά φέτος φανέλα βασικούς και την αρχικής σύνθεση να αποτελείται από τους: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ράφα, Μιχαηλίδη, Κεντζιόρα, Σάστρε, Σβαμπ, Τσιγγάρα, Κωνσταντέλια, Αντόνιο, Ντεσπόντοφ, και Μπράντον.

Από την άλλη ο Άνχελ Λόπεθ μην έχοντας τόσες επιλογές κατέληξε στους: Κόβατς, Ασλανίδη, Καλογερόπουλο, Σιέλη, Κίτσο, Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ, Ντέλετιτς, Καραγιάννη, Μπερτόλιο, Γκαρσία, με τον σχηματισμό της ομάδας να είναι το 4-4-2.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και θα μπορούσε να το βρει μόλις στο 3ο λεπτό! Ο Κωνσταντέλιας με ωραία μπαλιά βρήκε τον Μπράντον στην περιοχή, αλλά ο Ισπανός δεν βρήκε την μπάλα γεμάτα και αστόχησε. Και η επόμενη σημαντική φάση του αγώνα ήταν για τον ΠΑΟΚ, καθώς στο 10΄ ο Κωνσταντέλιας έβγαλε τον ΠΑΟΚ σε γρήγορο κόντρα επίθεση, σέντραρε κιόλας, η μπάλα έφτασε στον Ράφα, που σούταρε δυνατά, αλλά άστοχα.

🔴Sportal Euroleague Show με Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Τετάρτης

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά έκαναν αρκετές βεβιασμένες κινήσεις και μεταβιβάσεις και έμοιαζαν κάπως... αγχωμένοι στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Ωστόσο, το άγχος έφυγε στο 17ο λεπτό. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πήρε αρκετά μέτρα με την μπάλα, αφού τη κουβάλησε από τη μεσαία γραμμή έως την περιοχή του Βόλου, προσποιήθηκε, ντρίμπλαρε και σούταρε στέλνοντας την την μπάλα με εξαιρετικό πλασέ στο πλαϊνό δίχτυ του Κόβατς για το 0-1..

Το γκολ του Κωνσταντέλια μπορεί να έφερε ηρεμία στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, αλλά οι λανθασμένες μεταβιβάσεις συνεχίζονταν με τον Λουτσέσκου να... εκρήγνυται στον πάγκο του Δικεφάλου. «Δεν είναι δύσκολο, βρείτε συμπαίκτη» φώναζε μεταξύ άλλων! Ο Δικέφαλος απείλησε ξανά στο 29΄ όταν ο Μπράντον επιχείρησε το δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής του ΝΠΣ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο αγώνας δεν είχε ρυθμό και ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολευόταν ιδιαίτερα να κρατήσει το προβάδισμα του, ειδικά από τη στιγμή που ο Βόλος προσπαθούσε με βαθιές μπαλιές να βρει τους επιθετικούς του. Μέχρι και τη λήξη του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι ούτε στο σκορ, αλλά ούτε και μπροστά στις δύο εστίες και οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια με τον Δικέφαλο να προηγείται με 0-1.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έμοιαζε αρκετά με το πρώτο, με τον Δικέφαλο να πιέζει ανορθόδοξα. Στο 52ο λεπτό το VAR (ο Βεργέτης από την Αρκαδία το χειριζόταν) δεν είδε καθαρό πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, όταν η μπάλα από το γύρισμα του Ράφα βρήκε στο χέρι αμυντικού του Βόλου

Ο Άνχελ Λόπεθ έριξε στο παιχνίδι του Ράτσιτς και Κόμπα προκειμένου να κάνει πιο γρήγορη την ομάδα του, καθώς ο ΠΑΟΚ έδινε μέτρα στο γήπεδο στους παίκτες του ΝΠΣ. Ο Κόμπα στο 67ο λεπτό βρέθηκε φάτσα με την εστία και τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς, αλλά ο Σέρβος κίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε με το δεξί πόδι.

Στο 73ο λεπτό ήρθε το γκολ που τελείωσε κάθε όνειρο ή ελπίδα του Βόλου. Μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια των παικτών του Δικεφάλου, ο Σάστρε βρέθηκε μόνος του από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα για τον Κωνσταντέλια ο οποίος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως στη συνέχεια ο Σβαμπ με ένα δυνατό πλασέ διαμόρφωσε το 0-2

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει έως το τέλος χωρίς όμως να βρει γκολ και το 0-2 ήταν το τελικό σκορ, με τον Δικέφαλο πλέον να έχει μπροστά του το εμπόδιο του Πανσερραϊκού.

OI ENΔΕΚΑΔΕΣ:

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: (Άνχελ Λόπεθ) Κόβατς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (Ράτσιτς), Κίτσος, Γκλάβτσιτς (71΄ Λούνα), Τρουιγέ (80΄ Μπαριέντος, Ντέλετιτς (62΄Κόμπα), Καραγιάννης, Μπερτόλιο, Γκαρσία (67΄ Μωραΐτης).

ΠΑΟΚ: (Ραζβάν Λουτσέσκου) Ζ. Ζίβκοβιτς, Ράφα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σάστρε, Σβαμπ, Τσιγγάρας (70΄ Μεϊτέ), Κωνσταντέλιας (80΄ Μουργκ), Αντόνιο (70΄ Τάισον), Ντεσπόντοφ (70΄ Αντρίγια Ζίβκοβιτς), και Μπράντον.

MVP

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν απολαυστικός! Σκόραρε, ντρίμπλαρε, δημιούργησε και γενικότερα έκανε μια μεστή εμφάνιση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο ΠΑΟΚ για ακόμα μια φορά έμεινε αήττητος στον Βόλο κόντρα στον ΝΠΣ και πέτυχε την πέμπτη σερί εκτός έδρας νίκη του επί της ομάδας της Μαγνησίας.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Όσα συνέβησαν στο γήπεδο ήταν αναμενόμενα, ο ΠΑΟΚ δεν άλλαξε τον προσανατολισμό του και την ιδέα του γύρω από το ποδόσφαιρο, την ώρα που ο Βόλος προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά η ποιότητα των δύο ομάδων δεν συγκρίνονταν.