Ο Ονάνα ανέλαβε την ευθύνη της ήττας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως ο Τεν Χαχ τα έριξε... σε όλους

Έρικ Τεν Χαχ

i

©PrtScr

Ο Ονάνα ανέλαβε την ευθύνη της ήττας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως ο Τεν Χαχ τα έριξε... σε όλους

Κώστας Τσιακλής 16:43 - 21.09.2023

Ο Αντρέ Ονάνα υπέπεσε σε ένα μεγάλο λάθος απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου και ανέλαβε εξ' ολοκλήρου την ευθύνη της ήττας των «κόκκινων διαβόλων». Ο Έρικ Τεν Χαχ πάντως υπερασπίστηκε τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα αφού δήλωσε πως είναι θέμα ομάδας και όχι ενός ποδοσφαιριστή.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισε την ήττα με 4-3 από τη Μπάγερν Μονάχου και ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Champions League. Ο Αντρέ Ονάνα υπέπεσε σε ένα ολέθριο λάθος και ανέλαβε την ευθύνη για τη νέα αποτυχία των «κόκκινων διαβόλων».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λοιπόν ξεκίνησε καλά το ματς απέναντι στους Βαυαρούς όμως η Μπάγερν προηγήθηκε στο 28' μετά από ένα τεράστιο λάθος του τερματοφύλακα, Αντρέ Ονάνα. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα το σύνολο του Έρικ Τεν Χαχ δεν μπόρεσε να ξανασταθεί στα πόδια του και να διεκδικήσει τη νίκη. Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας ζήτησε να μιλήσει μετά το τέλος του αγώνα και ανέλαβε εξ' ολοκλήρου την ευθύνη για τη νέα ήττα της ομάδας του.

«Είναι δική μου ευθύνη, εξαιτίας μου δεν κερδίσαμε και πρέπει να μάθω από αυτό. Έχω πολλά να αποδείξω, γιατί για να είμαι ειλικρινής το ξεκίνημά μου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι τόσο καλό. Ήμουν εγώ που απογοήτευσα την ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ονάνα.

Την ίδια ώρα πάντως ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαχ, έτρεξε να υπερασπιστεί τον ποδοσφαιριστή του, λέγοντας πως τα αποτελέσματα είναι θέμα ομάδας και όχι ενός ποδοσφαιριστή. Συγκεκριμένα ο Ολλανδός τεχνικός είπε τα εξής: 

Στο ποδόσφαιρο συνολικά, θα υπάρχουν πάντα λάθη και αυτό είναι ένα λάθος, Οπότε και εμείς δεν το κάνουμε μεγαλύτερο από ό,τι είναι. Δεν ήταν μόνο ο Αντρέ και στη συνέχεια, μετά από αυτό, έκανε στο δεύτερο ημίχρονο μεγάλες αποκρούσεις για εμάς και δείχνει τις δυνατότητες και τις ικανότητές του. Θα ανακάμψει και είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης. 

Το λάθος του Ονάνα και ο εξαιρετικός Γκνάμπρι πρόσφεραν δύο γκολ στην Μπάγερν Μονάχου κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
CHAMPIONS LEAGUE

22:47 - 20.09.2023

Το λάθος του Ονάνα και ο εξαιρετικός Γκνάμπρι πρόσφεραν δύο γκολ στην Μπάγερν Μονάχου κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε το 2-0 κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα σε πέντε λεπτά, χάρη στη «γκάφα» του Ονάνα αλλά και το εξαιρετικό τέρμα του Γκνάμπρι.

Είναι καλό που το κάνει αυτό (που αναλαμβάνει την ευθύνη), αλλά είναι θέμα της ομάδας. Πάντα γίνονται λάθη, αλλά πρέπει να ανακάμψεις ως ομάδα. Όταν σκοράρεις τρία γκολ ως Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για άλλη μια φορά και ένας παίκτης κάνει ένα τέτοιο λάθος, έγινε, πέρασε. Αυτό είναι που εμείς, ως ομάδα, πρέπει να πιστεύουμε ότι μπορούμε πάντα να ανακάμψουμε. Απόψε το δείξαμε, ότι μπορούμε να μείνουμε στο παιχνίδι και να παλεύουμε για τον εαυτό μας και πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε, ακόμα και μετά τα λάθη».