«Οργή» στην ΑΕΚ για την αποβολή στον ημιτελικό της Κ17 παρά την «συγγνώμη» του διαιτητή
i

Διονύσης Χιώτης, Ηλίας Κυριακίδης/©intime

«Οργή» στην ΑΕΚ για την αποβολή στον ημιτελικό της Κ17 παρά την «συγγνώμη» του διαιτητή

Κώστας Τσίλης 22:49 - 08.06.2023

Σ' έναν ημιτελικό που η Κ17 της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ έδειξαν πως πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο, ο διαιτητής τα έκανε μούσκεμα, έκανε ένα παιδί 16 χρονών να πλαντάξει στο κλάμα και ζήτησε συγγνώμη

Πάντα και για περισσότερους από έναν λόγους, είναι απόλαυση να βλέπεις ποδοσφαιρικά παιχνίδια με πιτσιρικάδες. Αλλά ειδικά ο ημιτελικός της Κ17 της ΑΕΚ μ' αυτήν του ΠΑΟΚ (που έληξε με νικητή τον ΠΑΟΚ) ήταν ένα μάθημα για το τι σημαίνει πραγματικό ποδόσφαιρο. Απ' όλους τους πιτσιρικάδες και απ' όλους τους παράγοντες. Μοναδική παραφωνία ο διαιτητής Ντελέζος που τα έκανε κυριολεκτικά μούσκεμα, όταν απέβαλε τον Μπούσιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα θέατρο που δεν έκανε ποτέ. 

Το παιδί σηκώνοντας το βάρος πως άφησε σ' ένα τόσο κρίσιμο ματς την ομάδα του με δέκα παίκτες, πλάνταξε στο κλάμα στα αποδυτήρια. Εξ ου και στην ΑΕΚ υπήρξε οργή όχι για την εξέλιξη του παιχνιδιού ή κάτι τέτοιο, αλλά αποκλειστικά για την συγκεκριμένη φάση που ήταν τόσο εξόφθαλμη και προκάλεσε κάτι τέτοιο σ' ένα παιδί μόλις 16 ετών. Βεβαίως μετά το ματς ο Ντελέζος κατάλαβε τι είχε συμβεί και ζήτησε συγγνώμη και από τον Ηλία Κυριακίδη και από τον Σάκη Χιώτη. Αλλά ήταν πλέον αργά. 

Μάλιστα στην ΑΕΚ ήταν έξαλλοι. Όχι επειδή έγινε ένα λάθος. Αλλά γιατί όταν κάνεις ένα τέτοιο λάθος, ειδικά σε παιχνίδια με παιδάκια, τότε προφανώς υπάρχει ακαταλληλότητα. Γι αυτό και στην ΑΕΚ αυτό που έλεγαν ήταν πως ο διαιτητής πρέπει να παραδώσει την σφυρίχτρα του. 

Αυτό πάντως, ήταν το μοναδικό μελανό σημείο. Διότι κατά τα άλλα, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έδωσαν μαθήματα το πως πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Με κορυφαία στιγμή, όταν μετά το ματς οι μικροί της ΑΕΚ, παρά την ήττα, έτρεξαν όλοι στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ που είχε βγει τραυματίας, για να του ευχηθούν να επιστρέψει γρήγορα και δυνατός. 

Tags: