Χατ τρικ για τον Όσκαρσον απέναντι στην ομάδα του πατέρα του!

Όρι Όσκαρσον

i

© ss Youtube

Χατ τρικ για τον Όσκαρσον απέναντι στην ομάδα του πατέρα του!

Ιάσονας Τσίλης 17:15 - 03.08.2023

Αξέχαστη θα μείνει στον Όρι Όσκαρσον η βραδιά της Τετάρτης (02/08), καθώς πέτυχε τρία γκολ στην επικράτηση της Κοπεγχάγης με 6-3 επί της Μπρέινταμπλικ.

Μια από τις πιο ιδιαίτερες ποδοσφαιρικές ιστορίες εκτυλίχθηκε στην αναμέτρηση της Κοπεγχάγης με την Μπρέινταμπλικ για τα προκριματικά του UEFA Champions League.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα, ήταν ο Όρι Όσκαρσον, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, διαμορφώνοντας εν πολλοίς το τελικό 6-3 υπέρ των Δανών. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι, το γεγονός ότι αντίπαλος προπονητής ήταν ο πατέρας του, Όσκαρ Θόρβαλντσον, ο οποίος παρακολούθησε από πρώτο χέρι τον γιο του να κάνει σκόνη και θρύψαλα την ομάδα του.

 Ο Όρι Όσκαρσον, οφείλει την εξέλιξη του στον πατέρα του, καθώς τον Αύγουστο του 2018, όταν αγωνιζόταν για λογαριασμό της ισλανδικής Γκρότα, ο Όσκαρ Θόρβαλντσον, ο οποίος ήταν τότε προπονητής της ομάδας, του έδωσε χρόνο συμμετοχής, περνώντας τον ως αλλαγή σε ένα παιχνίδι τρίτης κατηγορίας. Ο 14χρονος τότε Όρι, έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο πετυχαίνοντας δύο γκολ!

Αυτή η αναμέτρηση αποτέλεσε την αρχή της ανοδικής πορείας του νεαρού Ισλανδού, καθώς τον εντόπισαν τα ραντάρ της Κοπεγχάγης, η οποία τον απέκτησε και μετά από ένα χρόνο δανεισμού του στη Σοντερίσκε, ξεκίνησε να τον υπολογίζει κανονικά. 

Στα 18 του χρόνια έχει καταφέρει να έχει θέση στο ρόστερ των πρωταθλητών Δανίας, ενώ τερμάτισε την ιστορική πορεία της Μπρέινταμπλικ, που για πρώτη φορά πέτυχε τρεις σερί ευρωπαϊκές προκρίσεις!

Το θαύμα της Κλάκσβικ: Πώς μια μικροσκοπική πόλη των Νήσων Φερόε έφτασε να ζει το όνειρό της στο Champions League (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

12:27 - 03.08.2023

Το θαύμα της Κλάκσβικ: Πώς μια μικροσκοπική πόλη των Νήσων Φερόε έφτασε να ζει το όνειρό της στο Champions League (vids)

Μια ομάδα η οποία αποτελείται από φοιτητές, ψαράδες, λογιστές, ηλεκτρολόγους ξυλουργούς και ζωγράφους απέκλεισε τη Χάκεν κι έγραψε ιστορία καθώς θα είναι ο πρώτος σύλλογος από τα Νησιά Φερόε που θα παίξει σε γκρουπ οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Επόμενος στόχος για τον Όρι, η πρόκριση στους ομίλους του UEFA Champions League, με την Κοπεγχάγη να βρίσκεται πλέον στον τρίτο προκριματικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σπάρτα Πράγας.