Στην Κωνσταντινούπολη ο Τζέκο για υπογραφές με τη Φενέρμπαχτσε!

Ο Έντιν Τζέκο.

i

©intime

Στην Κωνσταντινούπολη ο Τζέκο για υπογραφές με τη Φενέρμπαχτσε!

Γιώργος Σακελλαρίου 08:56 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:28 - 22.06.2023

Η Φενέρμπαχτσε ενημέρωσε ότι ο Τζέκο θα αφιχθεί στην Κωνσταντινούπολη για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του.

Ο Έντιν Τζέκο αφήνει την Ιταλία για την Τουρκία.

Ο 37χρονος (17/3/86) Βόσνιος επιθετικός μετά την αποχώρησή του από την Ίντερ, θα είναι εντός της μέρας στην Κωνσταντινούπολη για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στη Φενέρμπαχτσε. Στην ανακοίνωση της τουρκικής ομάδας αναφέρεται: «Ο παγκοσμίου φήμης επιθετικός Έντιν Τζέκο θα έρθει στην Κωνσταντινούπολη για να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρώσει τις μεταγραφικές διαπραγματεύσεις. Τον παρουσιάζουμε στο κοινό».

Η Φενέρμπαχτσε, λοιπόν, όπως ήταν γνωστό εξέταζε εδώ και καιρό την περίπτωση του επιθετικού της Ίντερ Έντιν Τζέκο. Συμφώνησε μαζί του και πλέον ο επόμενος κι ενδεχόμενος σταθμός στην τεράστια καριέρα του Τζέκο, θα είναι η Τουρκία.

Ο Τζέκο στη διάρκεια της καριέρας του έχει αναδειχθεί από μια φορά πρώτος σκόρερ στη Μπουντεσλίγκα και το Καμπιονάτο, ενώ το 2018 έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έφτασε τα 50 τέρματα σε τουλάχιστον τρία από τα πέντε μεγαλύτερα εθνικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Παράλληλα είναι πρώτος σκόρερ, ρέκορντμαν συμμετοχών και αρχηγός της εθνικής Βοσνίας, με τη φανέλα της οποίας έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 που διεξήχθη στα γήπεδα της Βραζιλίας. Οι επιδόσεις του έχουν δώσει το προσωνύμιο «βοσνιακό διαμάντι».

Ο έμπειρος φορ γεννήθηκε το 1986 στη συνοικία Μπριγέσκε του Σαραγέβο, το οποίο τότε ανήκε στη Γιουγκοσλαβία και γονείς του είναι οι Μιδάτ και Μπέλμα Τζέκο. Κατά την πολιορκία της πόλης στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, η περιοχή που έμενε κατελήφθη από τον σερβοβοσνιακό στρατό, ενώ το σπίτι του καταστράφηκε με αποτέλεσμα να καταφύγει με την οικογένειά του στην οικία της γιαγιάς του που βρισκόταν στην - υπό βοσνιακό έλεγχο - πλευρά της πρωτεύουσας. Αυτά τα γεγονότα, σε συνδυασμό με την απώλεια συγγενικών και φιλικών του προσώπων, οδήγησαν τον Τζέκο να παραδεχτεί πως έζησε μια θλιβερή παιδική ηλικία.

Παράνοια των Τούρκων με την ανακοίνωση του Αταμάν - «Τσάκισε τη Φενέρ εδώ, θα συντρίψει τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα»
EUROLEAGUE

16:49 - 20.06.2023

Παράνοια των Τούρκων με την ανακοίνωση του Αταμάν - «Τσάκισε τη Φενέρ εδώ, θα συντρίψει τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα»

Ο Εργκίν Αταμάν ανακοινώθηκε επίσημα από τον Παναθηναϊκό για τα επόμενα δύο χρόνια, με τους Τούρκους φιλάθλους να κατακλύζουν την ανάρτηση της ΚΑΕ στο Twitter με αμέτρητα μηνύματα.

Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί στην τσεχική Τεπλίτσε. Τον Ιούνιο του 2007 αποκτήθηκε από τη γερμανική Βόλφσμπουργκ έναντι τεσσάρων εκατ. ευρώ και στις 7 Ιανουαρίου του 2011 έκανε το άλμα, αφού ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Σίτι, έναντι 32,5 εκατ. ευρώ. Με τη Σίτι κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, ένα Λιγκ Καπ κι ένα Κομιούνιτι Σιλντ.

Τον Αύγουστο του 2015 πήγε στη Ρόμα και τη σεζόν 2016-17 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Σέριε Α με 29 τέρματα σε 37 συμμετοχές. Στις 14 Αυγούστου 2021 μετακόμισε στην Ίντερ.