Οριστικό: Στην Κύπρο ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας
i

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ / © Intime

Οριστικό: Στην Κύπρο ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας

Μάνος Τσαλγατίδης 11:53 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:58 - 07.04.2023

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας, τώρα και στην... Κύπρο! Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ (ψήφοι 15-1), η σπουδαία αναμέτρηση θα διεξαχθεί στη Μεγαλόνησο και συγκεκριμένα στο «ΓΣΠ» στις 20 Μαΐου.

Το... σίριαλ της έδρας και της ημερομηνίας του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος έλαβε τέλος! Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και μετά από πρόταση του προέδρου Τάκη Μπαλτάκου, ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας.

Υπενθυμίζεται πως τη Μεγάλη Εβδομάδα θα αναδειχθεί το ζευγάρι του τελικού. Τη Μεγάλη Τετάρτη ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στη ρεβάνς του 3-0 της Opap Arena, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Λαμία μετά τη νίκη του με 5-1 στο πρώτο παιχνίδι.

Να σημειωθεί ότι μετά τον ορισμό των εκλογών στις 21 Μαΐου, θα ήταν αδύνατο να διεξαχθεί ο τελικός επί ελληνικού εδάφους την παραμονή τους (20/05). Οπως επίσης επί ελληνικού εδάφους θα ήταν αδύνατο λόγω εκλογών να γίνει ο τελικός νωρίτερα από τις 27 Μαΐου κι ενώ οι ομάδες θα ήθελαν να έχουν αποδεσμεύσει τους παίκτες τους για διακοπές το συντομότερο δυνατό, αφού ακολουθούν τα καλοκαιρινά προκριματικά για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ετσι με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ (15-1 με τον Ολυμπιακό να μειοψηφεί) και μετά από πρόταση του προέδρου Τάκη Μπαλτάκου, ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος θα γίνει στις 20 Μαΐου στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας.