Ουίλιαμ Γκαλάς: «Ο Σάκα είναι υπερεκτιμημένος»

Μπουκάγιο Σάκα

i

Photo by Stuart MacFarlane/Getty Images/Ideal Images

Ουίλιαμ Γκαλάς: «Ο Σάκα είναι υπερεκτιμημένος»

Κώστας Τσιακλής 16:10 - 09.03.2023 / Ανανεώθηκε: 16:12 - 09.03.2023

Ο πρώην αρχηγός της Άρσεναλ, Ουίλιαμ Γκαλάς, εξέφρασε την άποψη του πως ο Μπουκάγιο Σάκα είναι υπερεκτιμημένος και η αξία του θα έπρεπε να είναι κάτω από 100 εκατομμύρια.

O πρώην αμυντικός και αρχηγός της Άρσεναλ, Ουίλιαμ Γκαλάς, σχολίασε ότι ο Μπουκάγιο Σάκα είναι υπερεκτιμημένος, σε μια δήλωση που αναμένεται να συζητηθεί.

Ο Γάλλος που αγωνίστηκε στους «κανονιέρηδες» για μια τετραετία (2006-2010), καταγράφοντας 142 συμμετοχές, θεωρεί πως ο Σάκα πρέπει να αξίζει λιγότερο από 100 εκατομμύρια, με τα οποία κοστολογείται αυτό το διάστημα.

Συγκεκριμένα ο Γκαλάς ανέφερε: «Πάντα έχω πρόβλημα με την αξία ενός παίκτη. Αν ο Σάκα κοστίζει ήδη 100 εκατομμύρια στα 21 του χρόνια και συνεχίσει να αναπτύσσεται με το ρυθμό που είναι τώρα, πόσο θα είναι σε πέντε χρόνια; 300 ή 400 εκατομμύρια; Έλα, έλα αυτό γίνεται γελoίο.

Μερικές φορές οι σύλλογοι είναι πολύ έξυπνοι γιατί όλοι είναι απελπισμένοι να υπογράψουν παίκτες με μεγάλα ποσά, αλλά μερικές φορές αυτοί οι παίκτες εξαφανίζονται. Δεν θέλω να δω έναν παίκτη σαν τον Σάκα, που είναι ένας πολύ καλός νέος ποδοσφαιριστής και βελτιώνεται κάθε παιχνίδι, να εξαφανίζεται σε λίγα χρόνια.

Μην βάζετε υπερβολική πίεση στους ώμους του, αυτό προέρχεται πάντα από τα μέσα ενημέρωσης και ποτέ δεν ξέρετε ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στους παίκτες. Πρέπει να δώσετε περισσότερο χρόνο στους παίκτες να αποδείξουν, να αποκτήσουν περισσότερη εμπειρία, να είναι δυνατοί, να αντιμετωπίσουν όλη αυτή την πίεση στους ώμους τους.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν πολύ δυνατός όταν πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά είχε κερδίσει ήδη τη χρυσή μπάλα. Η αξία του ήταν γύρω στα 80 εκατομμύρια και αυτή ήταν η πραγματική του αξία.

Σήμερα, οι παίκτες των 100 εκατομμυρίων δεν έχουν κερδίσει τίποτα ακόμη, οπότε αυτός είναι ο λόγος που έχω πρόβλημα με αυτό».

Ο Μπουκάγιο Σάκα έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 165 συμμετοχές με την Άρσεναλ, με απολογισμό 34 γκολ και 38 ασίστ. Ο 21χρονος Άγγλος έχει καταγράψει φέτος 34 συμμετοχές, με 11 γκολ και 9 ασίστ και αποτελεί βασικό γρανάζι για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Άρσεναλ θέλει να ανανεώσει άμεσα το συμβόλαιο του, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2024. Άλλωστε ήδη πολλές μεγάλες ομάδες της Ευρώπης παραμονεύουν για να τον αποκτήσουν.

Ο νεαρός Άγγλος επιθετικός έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής ένα FA Cup (2020) και ένα Κομιούνιτι Σιλντ (2021) και ευελπιστεί ότι φέτος θα προσθέσει στη συλλογή του και το βαρύτιμο τρόπαιο της Premier League (γιατί όχι και του Europa League).