Ο Οζίλ έβαλε τέλος στην καριέρα του μετά την καταστροφική σεζόν στην Μπασάκσεχιρ! (vid)
i

Μεσούτ Οζίλ/©Photo by Ahmad Mora/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Ο Οζίλ έβαλε τέλος στην καριέρα του μετά την καταστροφική σεζόν στην Μπασάκσεχιρ! (vid)

Κώστας Τόπας 14:48 - 03.02.2023 / Ανανεώθηκε: 14:56 - 03.02.2023

Τίτλοι τέλους για τον Μεσούτ Οζίλ, καθώς φέρεται να έβαλε τέλος στην καριέρα του, ύστερα από μία καταστροφική περιπέτεια στην Τουρκία!

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει πετύχει μόλις επτά εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις παίζοντας για την Μπασακσεχίρ, στην οποία εντάχθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Ο πρώην αστέρας της Άρσεναλ, είχε υπογράψει συμβόλαιο ενός έτους με οψιόν για ένα ακόμα, αλλά η «Fanatik» σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών έλαβε πρόωρα τέλος.

Ο 34χρονος Μεσούτ Οζίλ, δεν αναμένεται να αναζητήσει νέο σύλλογο, καθώς φέρεται να είπε στους συμπαίκτες του ότι αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Στην άνοδο της καριέρας του, ο Οζίλ αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς τόσο της Ρεάλ Μαδρίτης όσο και της Άρσεναλ. Ωστόσο, η καριέρα του σημείωσε τεράστια κάθοδο από το 2020 και έπειτα και τώρα φαίνεται να έχει ένα θλιβερό τέλος.

Έχοντας κερδίσει τη La Liga και το Copa del Rey με τη Ρεάλ, ο Οζίλ μετακόμισε στην Αγγλία το 2013 για λογαριασμό της Άρσεναλ έναντι 42,5 εκατομμυρίων ευρώ. Πέτυχε 54 γκολ και 33 ασίστ σε 184 εμφανίσεις στην Premier League και κατέκτησε τρία Κύπελλα Αγγλίας με τους «κανονιέρηδες». Με την άφιξη όμως του Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο της Άρσεναλ, ο Γερμανός μεσοεπιθετικός ήταν ξένο σώμα και σύντομα είδε την πόρτα της εξόδου. Στη συνέχεια, ο Οζίλ έγινε μέλος της Φενέρμπαχτσε με ελεύθερη μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2021, αλλά αυτό το πέρασμα αποδείχθηκε εφιάλτης για τον ίδιο.

Επειτα από αρκετές διαμάχες με συμπαίκτες και ανθρώπους της διοίκησης, ο Οζίλ αποχώρησε μετά από μόλις 37 εμφανίσεις για τη Φενέρ το περασμένο καλοκαίρι και στη συνέχεια υπέγραψε για την Μπασακσεχίρ, με την οποία έλυσε και τη συνεργασία του το πρωί της Παρασκευής (03/02).