Παναθηναϊκός: Η Κύπρος... ολοκληρώνεται κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα
i

Ενδεκάδα Παναθηναϊκού / © Intime

Παναθηναϊκός: Η Κύπρος... ολοκληρώνεται κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:20 - 07.12.2022 / Ανανεώθηκε: 13:58 - 07.12.2022

Ο Παναθηναϊκός παίζει το τελευταίο του φιλικό επί κυπριακού εδάφους το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρνακα.

Ο κύκλος των φιλικών αναμετρήσεων στην Κύπρο, κλείνει σήμερα για τον Παναθηναϊκό με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα. Το ματς θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Αμμόχωστος Επιστροφή» στη Λάρνακα και θα αρχίσει στις 18:30.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά στο νησί τον Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και προπονήθηκε κανονικά. Αντίθετα, ο Σέρβος δεν υπολογίζει ξανά τον τραυματία Ιωαννίδη και τους Κουρμπέλη, Τσέριν, που νιώθουν τσιμπήματα και συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα.

Έξι μέρες πριν την επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, αφού στις 15/12 ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον ΝΠΣ Βόλο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για το πρώτο παιχνίδι των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Γιοβάνοβιτς θα δοκιμάσει κάποια πράγματα που έχει στο μυαλό του.

Επίσης, ο Σέρβος θα δώσει περισσότερο χρόνο στην ενδεκάδα που αναμένεται να παρατάξει στη Λεωφόρο, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της. Ούτως ώστε οι παίκτες να ανακτήσουν τον ρυθμό και τις συνεργασίες τους.

Η Νέα Σαλαμίνα είναι 8η στην Α κατηγορία της Κύπρου, με 16 βαθμούς και απολογισμό 5 νίκες, μία ισοπαλία και 7 ήττες. Η σημερινή αντίπαλος του Τριφυλλιού προέρχεται από ήττα το προηγούμενο Σάββατο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ με 1-3 και τη Δευτέρα θα υποδεχτεί την Καρμιώτισα. Εκτός απροόπτου, ο προπονητής της θα πραγματοποιήσει ροτέισον, εν μέσω του κυπριακού πρωταθλήματος.

Στις εξέδρες αναμένεται να βρεθούν περίπου 2.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού από την ευρύτερη επαρχία της Λάρνακας. Ναι μεν η Πέμπτη είναι καθημερινή, αλλά είναι μία ευκαιρία που οι περισσότεροι δεν θα την έχουν για αρκετό καιρό.

Τέλος, η αποστολή του Παναθηναϊκού ολοκληρώνει απόψε τη μίνι-προετοιμασία της στην Κύπρο. Η ομάδα θα διανυκτερεύσει στη Λάρνακα και το μεσημέρι της Πέμπτης, θα επιστρέψει αεροπορικώς στην Αθήνα.