Παναθηναϊκός: Ο Μπιλάλ ετοιμάζει... βαλίτσες για την Αίγυπτο
i

Μπιλάλ Αμπντέλραχμαν /© Intime

Παναθηναϊκός: Ο Μπιλάλ ετοιμάζει... βαλίτσες για την Αίγυπτο

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:31 - 07.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:17 - 07.12.2022

Η αιγυπτιακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου θέλει να καλέσει τον 19χρονο επιθετικό στο Κύπελλο Εθνικών Αφρικής Κ20, όμως αναμένονται οι αποφάσεις του παίκτη και του «τριφυλλιού».

Ο Μπιλάλ Μαχάρ Αμπντελραχμάν είναι από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα στην αιγυπτιακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Όχι άδικα, αφού ο νεαρός επιθετικός του Παναθηναϊκού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας και αποδεικνύει την αξία του σε όποια διοργάνωση αγωνίζεται.

Ιστοσελίδες της Αιγύπτου αναφέρουν σήμερα (5/12) πως το προπονητικό επιτελείο της Αιγύπτου Κ20 έχει ανοιχτή γραμμή με τον Μπιλάλ, προκειμένου να τον πείσουν να αγωνιστεί στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής Κ20.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στην πατρίδα του Μπιλάλ, από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι τις 12 Μαρτίου του 2023. Οι τέσσερις ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες, θα εκπροσωπήσουν την Αφρική στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ23, που θα διεξαχθεί στη διάρκεια του 2023 στην Ινδονησία.

Οι Αιγύπτιοι, ως οικοδεσπότες, θέλουν να καταλάβουν μία από τις πρώτες θέσεις και να προκριθούν στα τελικά. Για αυτό, προσπαθούν να συγκροτήσουν ένα ισχυρό ρόστερ και θέλουν τον Μπιλάλ στην επίθεση.

Βέβαια, η πρόθεση της αιγυπτιακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου δεν συνεπάγεται… υποχρέωση. Η απόφαση ανήκει στον Μπιλάλ, σε συνεννόηση με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. 

Αν ο 19χρονος στράικερ πάρει μέρος στο τουρνουά, θα φύγει πιο νωρίς για προετοιμασία και θα χάσει τα παιχνίδια του Youth League με την Πόρτο. Επίσης, τον Μπιλάλ ζητούν διάφορα ηλικιακά κλιμάκια της Αιγύπτου, με πιο πρόσφατη την Ολυμπιακή ομάδα. Εξυπακούεται πως δεν γίνεται να παίξει σε όλα…

Το ζητούμενο για τον Μπιλάλ είναι να καταγράψει συμμετοχή σε επίπεδο ανδρών, ώστε να κατοχυρώσει την ποδοσφαιρική «υπηκοότητα». Έχοντας γαλλικό διαβατήριο, ο Μπιλάλ έχει την ευχέρεια να επιλέξει τη Γαλλία, αν και για την ώρα δεν υφίσταται αντίστοιχο ενδιαφέρον από εκεί. Σε αντίθεση με την Αίγυπτο, που ο άσος του Τριφυλλιού υφίσταται… πολιορκία!