Ρώτησε για τον μουντιαλικό Αντούνα ο Παναθηναϊκός (vid)
i

Ουριέλ Αντούνα / © Zhizhao Wu/Getty Images/Ideal Images

Ρώτησε για τον μουντιαλικό Αντούνα ο Παναθηναϊκός (vid)

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:31 - 31.12.2022 / Ανανεώθηκε: 17:31 - 31.12.2022

Ένας πολύ ακριβός εξτρέμ αρέσει στους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού... Ο 25χρονος Μεξικανός, Ούριελ Αντούνα της Κρουζ Αζούλ εξετάζεται μετά τη στασιμότητα με τον Τζάχανμπανκς.

Ο Αλιρεζά Τζάχανμπανκς έχει «παγώσει» στη λίστα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για τα άκρα της επίθεσης και στο κάδρο έχουν τεθεί άλλοι παίκτες. Ένας από αυτούς είναι ο 25χρονος Μεξικανός, Ούριελ Αντούνα.

Ο Αντούνα ανήκει στη μεξικανική Κρουζ Αζούλ και έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Είναι βασικός στα πλάνα του προπονητή του και πήρε μεταγραφή πριν ένα χρόνο από τη Γουαδαλαχάρα. Είναι χρηστεί διεθνής 40 φορές με το Μεξικό και έχει σκοράρει 10 γκολ, με τη χρηματιστηριακή αξία του να αποτιμάται στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αντούνα έχει προταθεί στους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού από το γραφείο που τον εκπροσωπεί. Επειδή ο παίκτης ξεχωρίζει στην πατρίδα του, όμως ενδόμυχα σκέφτεται τη μετακόμιση στην Ευρώπη.

Από το Τριφύλλι έχουν ρωτήσει για τον Αντούνα και το κόστος για την απόκτηση του. Ωστόσο, δεν έχουν προχωρήσει σε κάτι περισσότερο, όπως σε επίσημη πρόταση προς την Κρουζ Αζούλ. Η οποία δεν έχει αποσαφηνίσει με ποιες προϋποθέσεις παραχωρεί τον 25χρονο εξτρέμ.

Το σίγουρο είναι πως η Κρουζ Αζούλ, όπως και όλες οι μεξικανικές ομάδες, δεν πουλάνε φτηνά. Ειδικά τους ενδεκαδάτους τους. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έχει την πρόθεση να πληρώσει, ειδικά για έναν επιθετικό από το «πάνω ράφι» της αγοράς.

Ο Αντούνα είναι μουντιαλικός, αφού στο Μουντιάλ του Κατάρ κατέγραψε τρεις συμμετοχές ως αλλαγή. Έξι λεπτά με την Πολωνία, 24’ με την Αργεντινή και ένα ημίχρονο με την Σαουδική Αραβία.

Σε ένα χρόνο με την Κρουζ Αζούλ, ο Αντούνα έχει 24 συμμετοχές με 2 γκολ και 3 ασίστ. Το τελευταίο παιχνίδι του πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο, στο ντέρμπι με τη Ντεπορτίβο Γουαδαλαχάρα.