Παναθηναϊκός: Η άμεση και η έμμεση βοήθεια του Πούχατς στον Χουάνκαρ
i

Χουάνκαρ / Intime

Παναθηναϊκός: Η άμεση και η έμμεση βοήθεια του Πούχατς στον Χουάνκαρ

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:42 - 30.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 30.12.2022

Ο Τιμοτέους Πούχατς είναι πιθανόν να παίξει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού νωρίτερα του αναμενομένου, ενώ θα… απελευθερώσει τον Χουάνκαρ.

Ο προφανής σκοπός της απόκτησης του Τιμοτέους Πούχατς είναι να καλύψει το κενό του Κρίστι Γκάνεα μέχρι το καλοκαίρι. Ο Ρουμάνος νόσησε με επιπλοκές από τον κορωνοϊό και το διάστημα που θα απουσιάσει δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια.

Συνεπώς, ο Πολωνός αριστερός μπακ θα λειτουργήσει σε πρώτο χρόνο ως εναλλακτική για τον Χουάνκαρ. Με την προοπτική να τον πιέσει και να ανταγωνιστεί τον Ισπανό για την ενδεκάδα, αφού ο Πούχατς είναι ένας ποιοτικός παίκτης, διεθνής εν ενεργεία με την Πολωνία και ανήκει στο ρόστερ της Ουνιόν, που είναι πέμπτη στη Bundesliga.

Ο ίδιος ο Πούχατς τονίζει πως δεν ήρθε για να κάτσει στον πάγκο, αλλά και για να αγωνιστεί. Έστω και για έξι μήνες, αφού η οψιόν αγοράς των 3 εκατομμυρίων ευρώ είναι υψηλή για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, ο Πούχατς ίσως χρειαστεί να βοηθήσει νωρίτερα του αναμενονένου. Ο Χουάνκαρ αντικαταστάθηκε από τον Σάντσες λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ, επειδή αισθάνθηκε ενοχλήσεις.

Με το αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ να έπεται την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, ίσως ο Γιοβάνοβιτς να μην θελήσει να ρισκάρει με τον Χουάνκαρ. Άρα, ο Πούχατς με λίγες προπονήσεις ενδέχεται να πραγματοποιήσει ντεμπούτο στη Λιβαδειά…

Δευτερευόντως, ο Πούχατς θα επιτρέψει στον Γιοβάνοβιτς να ανεβάσει τον Χουάνκαρ πιο ψηλά στην αριστερή πλευρά. Εφόσον προκύψει απουσία στο αριστερό άκρο της επίθεσης και μέχρι τότε δεν έχει αποκτηθεί ένας εξτρέμ, ο Ισπανός μπορεί υπηρεσιακά να επιστρατευτεί.

Γιατί μέχρι τα 25 έτη του, πριν οπισθοχωρήσει, ο Χουάνκαρ εργαζόταν ως… εξτρέμ! Άρα, γνωρίζει τις απαιτήσεις του ρόλου και έχει την άνεση να βοηθήσει, έστω και υπό προϋποθέσεις! Αφού πλέον στην τετράδα θα παίξει ένας επαρκής αριστερός μπακ, ο Τιμοτέους Πούχατς.