Εγγύηση ανατροπής ο Ελ Κααμπί για τον Ολυμπιακό, που πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο
i

© Intime

Εγγύηση ανατροπής ο Ελ Κααμπί για τον Ολυμπιακό, που πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:53 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:24 - 28.02.2024

Ο Ολυμπιακός έφυγε με το τρίποντο από το Αγρίνιο, εκεί όπου επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-1. Οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ, στο ματς της 25ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, όμως για μία ακόμα φορά είχαν Ελ Κααμπί.

Για δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να φέρει ματς... τούμπα, κάτι που τελικά κατάφερε να το κάνει κόντρα στον Παναιτωλικό (2-1). Για να έρθει η ανατροπή στο ματς της 25ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, χρειάστηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι η παρέμβαση του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, που πέτυχε το νικηφόρο γκολ για την ομάδα του.

Το ξεκίνημα του πρώτου μέρους βρήκε τους Πειραιώτες να ψάχνουν ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να πάρουν ένα προβάδισμα που θα τους έδινε την απαραίτητη ηρεμία. Οι ευκαιρίες άρχισαν να έρχονται, με τον Ποντένσε και τον Μασούρα στο 18’ και το 19’ να φτάνουν κοντά στο γκολ. Ακολούθησε στο 24’ ο Καμπράλ, εντούτοις τέρμα δεν σημειώθηκε για τους «ερυθρόλευκους». Αντιθέτως, αυτό ήρθε για τον Παναιτωλικό στην πρώτη ουσιαστική απειλή του στο ματς. 

Οι παίκτες του Πετράκη συνεργάστηκαν άψογα, ο Ντίας έγινε αποδέκτης της μπάλας και με μία εξαιρετική ασίστ τροφοδότησε τον Ντουάρτε, ο οποίος έκανε το 1-0. Ακολούθησε η πίεση των Πειραιωτών για την ισοφάριση, όμως υπήρξε έλλειψη συγκέντρωσης από τους παίκτες τους Μεντιλίμπαρ. Ναι μεν πατούσαν συνεχώς στο αντίπαλο μισό, ωστόσο η τελική πάσα καθώς και οι σέντρες δεν είχαν ανταπόκριση. Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να έχουν την προβάδισμα. 

Στο δεύτερο μέρος αυτή η έλλειψη συγκέντρωσης συνεχίστηκε. Τα πρώτα 20 λεπτά ολοκληρώθηκαν με τον Ολυμπιακό να παίζει άναρχο ποδόσφαιρο και να ψάχνει λύσεις από τα γεμίσματα.

Οι αλλαγές ήταν απαραίτητες για τον Μεντιλίμπαρ, ειδικά σε ένα ματς που δεν είχε Κάρμο, Ροντινέι, Φορτούνη και Όρτα. Τελικά η λύση ήρθε από μία εξ αυτών, όταν στο 72ο λεπτό ο Ζέλσον Μαρτίνς έκανε το 1-1.

Ο Πορτογάλος υποδέχθηκε μία μπαλιά του Τσικίνιο, επιχείρησε ένα διαγώνιο σουτ το οποίο κόντραρε στον Tορεχόν και από εκεί στην εστία. Ακολούθησε η ανατροπή για τους «ερυθρόλευκους», την οποία έφερε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 79’.

Ο Μαροκινός εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της αντίπαλης άμυνας, κουβάλησε την μπάλα και το πλασέ του, με παρέμβαση του Στάγιτς, κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1. Το 2-2 έφτασε κοντά για τους Αγρινιώτες, όταν στο 90+4' ο Σενγκέλια πήγε να βάλει ένα απίστευτο γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ο Ζέλσον Μαρτίνς τραυματίστηκε ξανά και βούρκωσε - Τον χειροκρότησε ο κόσμος του Παναιτωλικού (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:05 - 28.02.2024

Ο Ζέλσον Μαρτίνς τραυματίστηκε ξανά και βούρκωσε - Τον χειροκρότησε ο κόσμος του Παναιτωλικού (vid)

Ο Ζέλσον Μαρτίνς αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναιτωλικό, με τον Πορτογάλο να ξεσπάσει σε κλάματα. Μάλιστα οι φίλοι των Αγρινιωτών τον χειροκρότησαν κατά τη διάρκεια της αποχώρησής του από τον αγωνιστικό χώρο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε από τις αλλαγές του. Μέχρι να βάλει τους Έσε και Ζέλσον Μαρτίνς, η εικόνα δεν ήταν θετική. Εντούτοις, από εκείνο το σημείο και έπειτα η ανάπτυξη της ομάδας ήταν πιο ουσιαστική και κάπως έτσι - όπως και με τον Αστέρα - οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην ανατροπή. 

ΜVP

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί! Ο Μαροκινός ήταν κινητικός σε όλο το πλάτος της επίθεσης, ενώ έτρεχε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του ακόμα και στο ανασταλτικό κομμάτι. Μπορεί στο κομμάτι των προσπαθειών να μην είχε κάποια μεγάλη στιγμή, εντούτοις ήταν εκείνος που σε ένα ακόμα ματς σκόραρε για ανατροπή της ομάδας του.

TΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Ολυμπιακός μέσα σε δύο αγωνιστικές έχει πανηγυρίσει δύο ανατροπές, κόντρα σε Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης. Οι ομοιότητες στα δύο ματς ήταν αρκετές. Πρώτον, το προβάδισμα για τον αντίπαλο και στις δύο περιπτώσεις ήρθε στο πρώτο μέρος, ενώ η ανατροπή στο δεύτερο. Αμφότερα τα ματς ολοκληρώθηκαν με 2-1 υπερ των «ερυθρόλευκων», ενώ τόσο στο Αγρίνιο όσο και στον Πειραιά ο Ελ Κααμπί πέτυχε γκολ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ