Παναθηναϊκή καταιγίδα στο Αγρίνιο, με τυφώνα τον Μπερνάρ!

Παναθηναϊκή καταιγίδα στο Αγρίνιο, με τυφώνα τον Μπερνάρ!

Ορέστης Καδδάς Μπάμπης Τσιμπίδας 22:25 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 22:51 - 16.09.2023

Ο εκπληκτικός Μπερνάρ πέτυχε χατ-τρικ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο θρίαμβο με 5-0 κόντρα στον Παναιτωλικό. Πρώτο γκολ για τον Αϊτόρ μετά τον τραυματισμό του, δοκάρι για τον Βιλένα, σκόρερ και ο Μάγκνουσον.

Στην αρχή και στην πιο εύκολη αποστολή που έχει ο Παναθηναϊκός στο πολύ δύσκολο πρόγραμμα του επόμενου 20ημέρου, πήρε άριστα με τόνο! Με μία εξαιρετική εμφάνιση, σωστή... καταιγίδα επικράτησε 5-0 του Παναιτωλικού και σημείωσε την πιο ευρεία νίκη του στο Αγρίνιο. Διότι τα προηγούμενα διπλά του Τριφυλλιού, είχαν επιτευχθεί με διαφορά μόλις ενός τέρματος.

Όμως, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν πειστικό από την αρχή και δεν επέτρεψε καθόλου στους γηπεδούχους να ελπίζουν σε κάτι καλό. Με τον Μπερνάρ στην καλύτερη εμφάνιση του επί ελληνικού εδάφους, σημειώνοντας χατ-τρικ, τα πράγματα απλοποιήθηκαν από το πρώτο ημίχρονο. Ήταν μία νίκη που έδειξε ξεκάθαρα τι είναι ικανός να κάνει φέτος ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να κοντράρει τον αντίπαλο του σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και δίκαια στο τέλος, αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς του. Το βέβαιο είναι πως ο Σούρερ έχει πολύ δουλειά για να αλλάξει το πρόσωπο της ομάδας του, εάν θέλει να έχει υψηλές βλέψεις στη Super League. Όσο για τον Παναθηναϊκό, στρέφει την προσοχή στο ματς της Πέμπτης με τη Βιγιαρεάλ για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Ένα ματς που θα καθορίσει και τις βλέψεις που θα έχει το Τριφύλλι στον όμιλο...

Το παιχνίδι

O Γκάμπριελ Σούρερ παρέταξε ενδεκάδα με τρεις στόπερ και ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν μεσοεπιθετικούς για να γεμίσουν την περιοχή και να απειλήσουν. Αυτό συνέβη στο 13ο λεπτό, όταν ο Χουάνκαρ πάσαρε στο πέναλτι από αριστερά, ο Μπερνάρ ακολούθησε την κίνηση του Ισπανού αριστερού μπακ και με πλασέ, σκόραρε το 0-1.

O Παναιτωλικός έχασε ευκαιρία στο 23’, όταν Πέρεζ και Καρέλης συνδυάστηκαν, ο πρώτος μπήκε στην περιοχή και σούταρε, με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 33’, όταν από το κόρνερ του Μπερνάρ o Σένκεφελντ έπιασε την κεφαλιά και ο Καπίνο απέκρουσε με τις γροθιές, όμως στο 45+2' ο Μπερνάρ με ένα πολύ όμορφο σουτ έγραψε το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 στο 51’, όταν ο Καπίνο απέκρουσε την εξ’ επαφής κεφαλιά του Μάγκνουσον. Ο Παναιτωλικός αναθάρρησε και προσπάθησε να μειώσει. Όμως, η κεφαλιά του Τορεχόν και η εκτέλεση φάουλ του Χουανπί κατέληξαν άουτ.

Εν τέλει, οι «πράσινοι» καθάρισαν το ματς στο 64’. Σκόρερ χρίστηκε ξανά ο Μπερνάρ, ο οποίος εκτέλεσε συρτά φάουλ από την περιοχή, σημάδεψε τη γωνία του Καπίνο και πέτυχε χατ-τρικ! Το σκορ έμελε να διευρυνθεί και άλλο στο 85’. Ο διαιτητής Τσαγκαράκης υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σενγκέλια στον Σπόραρ αφού το εξέτασε το VAR και ο Αϊτόρ το εκτέλεσε εύστοχα. Ήταν μία σημαντική στιγμή για τον Καταλανό, αφού είναι το πρώτο γκολ μετά τον τραυματισμό του και θα τον βοηθήσει να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση του.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε σταματημό... Στο 90’ ο Βέρμπιτς βρήκε με τακουνάκι τον Βιλένα και αυτός στο τετ-α-τετ πλάσαρε στο οριζόντιο δοκάρι. Στις καθυστερήσεις, ο Μάγκνουσον διαμόρφωσε το τελικό 5-0 με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αϊτόρ.

Οι ενδεκάδες

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γκάμπριελ Σούρερ): Καπίνο, Λιάβας (56’ ), Μπ. Ντουάρτε, Οικονόμου, Μαλής, Τσιγγάρας (46’ Χουανπί), Πέρες, Τορεζόν, Μπαλντασάρα, Ντίας (65’ Σενγκέλια), Καρέλης (76’ Πέδρο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν (63’ Αράο), Βιλένα, Μπερνάρ (75’ Τσέριν), Παλάσιος (79’ Βέρμπιτς), Μαντσίνι (63’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (75’ Σπόραρ).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Όταν ο Παναιτωλικός έχασε τις δύο ευκαιρίες στο 52’ και στο 54’ με τον Τορεχόν και τρον Χουανπί, ουσιαστικά απώλεσε κάθε ελπίδα να διεκδικήσει κάτι καλό. Γιατί μετά ήρθε το τρίτο γκολ του Μπερνάρ και το ματς πλέον «κλείδωσε» για το Τριφύλλι.

Ο MVP

Ο Μπερνάρ. Όταν ένας ποδοσφαιριστής πετυχαίνει χατ-τρικ, τότε είναι ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ο Βραζιλιάνος ήταν ουσιαστικός και στις κινήσεις του και στις αποφάσεις του, αλλά τα τρία γκολ έκαναν τη διαφορά.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Ο Σούρερ επέλεξε να δώσει μέτρα στον Παναθηναϊκό και να παρατάξει τρεις στόπερ. Δεν του βγήκε η επιλογή, οι “πράσινοι” έφταναν εύκολα στην περιοχή του Καπίνο και απολύτως φυσιολογικά, βρήκαν τρία γκολ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:

Ο Τσαγκαράκης του συνδέσμου Χανίων διαχειρίστηκε δύο δύσκολες φάσεις. Στο 33’ ο Μαλής αγκάλιασε τον Σένκεφελντ στην περιοχή και τον έριξε στο έδαφος, με τον ρέφερι να μην υποδεικνύει κάτι και το VAR να τον δικαιώνει. Στο 83’ ο Σενγκέλια κλώτσησε τον Σπόραρ στην περιοχή του Παναιτωλικού, με τον Τσαγκαράκη να χάνει τη φάση και να χρειάζεται την παρέμβαση του VAR για να την υποδείξει. Σε ένα εύκολο βράδυ, ο Κρητικός ρέφερι «πνίγηκε» στα δύσκολα.

Δείτε παρακάτω το live του αγώνα:

  • Τέλος παιχνιδιού: Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-5
  • ΓΚΟΟΛ για τον Παναθηναϊκό, 0-5! Ο Μάγκνουσον με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
  • 90' Άγγιξε το πέμπτο γκολ ο Παναθηναϊκός, με τον Βιλένα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Νέα μεγάλη στιγμή στη συνέχεια, με το σουτ του Βέρμπιτς να περνάει άουτ.
  • 86' ΓΚΟΟΛ για τον Παναθηναϊκό, 0-4! Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Αϊτόρ, με τον Καπίνο να πέφτει σωστά, αλλά να μην αποκρούει.
  • Ο Αϊτόρ έχει στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα.
  • 85' Πέναλτι για τον Παναθηναϊκό!
  • Γίνεται έλεγχος από τον Τσαγκαράκη στο μόνιτορ για πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού σε πτώση του Σπόραρ.
  • Έχουμε μπει στην τελική ευθεία του ματς, με τον ρυθμό να ΄χει πέσει αρκετά.

Μπάμπης Τσιμπίδας: «Τώρα μπορούμε να γράψουμε πως η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Με το χατ-τρικ του Μπερνάρ μετά από μία δεκαετία, όταν ακόμα έπαιζε στην Ατλέτικο Μινέιρο. Οργίασε ο Βραζιλιάνος στο Αγρίνιο και αυτό μόνο καλό είναι για το Τριφύλλι».

  • 74' Ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, με το σουτ του Καρέλη να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
  • 70' Σουτ του Σενγκέλια, μπλοκάρει ο Μπρινιόλι.
  • 65' ΓΚΟΟΛ για τον Παναθηναϊκό, 0-3! Πετυχαίνει χατ-τρικ ο Μπερνάρ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ασύλληπτη εμφάνιση από τον Βραζιλιάνο.
  • 63' Φάουλ σε πολύ καλό σημείο για τον Παναθηναϊκό.

Μπάμπης Τσιμπίδας: «Δεν ήρθε το τρίτο γκολ, ήρθε η χαλάρωση (φυσιολογικά εν μέρει) και ο Παναιτωλικός έχασε ευκαιρίες για να μειώσει. Το απέφυγε ο Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να σοβαρευτεί. Ισως είναι η ώρα και για αλλαγές».

  • 56' Πολύ καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χουάνπι, με την μπάλα να «γλύφει» το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι.
  • 52' Τεράστια ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, με την κεφαλιά του Τορεχόν να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι.
  • 51' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με τον Καπίνο να λέει όχι στην κεφαλιά του Μάγκνουσον.

Μπάμπης Τσιμπίδας: «Ο Παναθηναϊκός μοιάζει να μην έχει καταβάσει ταχύτητα και ψάχνει ένα τρίτο γκολ. Χώρους θα βρει, αφού ο Παναιτωλικός υποχρεούται να ανεβάσει παίκτες ψηλά, αν θέλει να διεκδικήσει κάτι».

  • 50' Μπήκε δυνατά το Τριφύλλι και στο δεύτερο μέρος.
  • 46' Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο!
  • Τέλος πρώτου ημιχρόνου: Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-2

Μπάμπης Τσιμπίδας: «Ονειρικό φινάλε στο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό! Είχε την υπεροχή, τη μετουσίωσε σε γκολ ξανά με τον Μπερνάρ και τώρα μπορεί να διαχειριστεί το ματς. Μοιάζει πολύ δύσκολο να γυρίσει αυτό το παιχνίδι».

  • 45+1' ΓΚΟΟΛ για τον Παναθηναϊκό, 0-2! Ο Μπερνάρ ξαναχτύπησε, καθώς μετά από ασίστ του Ιωαννίδη βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα με ωραίο πλασέ.
  • 42' Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με τον Μαντσίνι να εξαπολύει ένα σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Μπάμπης Τσιμπίδας: «Ο Παναθηναϊκός έχει τον έλεγχο, δεν απειλείται και φτάνει εύκολα στην περιοχή του Καπίνο. Όσο νωρίτερα βρει ένα γκολ, τόσο πιο εύκολα θα νιώσει ασφαλής. Αλλιώς, ο Παναιτωλικός θα συνεχίσει να ελπίζει».

  • 33' Τεράστια διπλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Αρχικά, από την εκτέλεση του Μπερνάρ ο Σένκφελντ πήρε μια κεφαλιά, την οποία απέκρουσε δύσκολα ο Καπίνο, ενώ λίγο αργότερα ο Παλάσιος απείλησε με διαγώνιο συρτό σουτ, που πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.
  • 32' Φοβερή ενέργεια από τον Ιωαννίδη, όμως το σουτ του κόντραρε στα σώματα.
  • 29' Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Αρχικά ο Μπερνάρ επιχείρησε σουτ δις, όμως και τις δύο φορές η προσπάθεια του κόντραρε στα σώματα, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Παλάσιος απείλησε με σέντρα-σουτ.

Μπάμπης Τσιμπίδας: «Ο Ιωαννίδης αναλώνεται όπως είναι φυσιολογικό, στις μονομαχίες με τους στόπερ του Παναιτωλικού και κυρίως με τον Οικονόμου. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται και άλλες πρωτοβουλίες από τους μέσους, όπως στη φάση του γκολ του Μπερνάρ, για να απειλήσει».

  • 23' Καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό, με τον Πέρες να βρίσκει χώρο και να εξαπολύει ένα σουτ, το οποίο δεν πήγε καλά λόγω της σωτήριας παρέμβασης του Μάγκνουσον.

Μπάμπης Τσιμπίδας: «Ότι καλύτερο το προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό. Ο Μαντσίνι ανοίγει έξυπνα στον Χουάνκαρ, αυτός πάσαρε στο πέναλτι στον Μπερνάρ και ο Βραζιλιάνος με ωραίο πλασέ σκόραρε. Επίθεση βγαλμένη από τις προπονήσεις στο “Καλαφάτης”».

  • 13' ΓΚΟΟΛ για τον Παναθηναϊκό, 0-1! Με ένα πολύ ωραίο γύρισμα ο Χουάνκαρ βρήκε τον Μπερνάρ κι εκείνος με ένα εξαιρετικό πλασέ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ.
  • 12' Ο Παλάσιος έκανε ένα γύρισμα μέσα στην περιοχή, βρήκε τον Βιλένα, όμως εκείνος δεν έκανε καλή επαφή με την μπάλα.

Μπάμπης Τσιμπίδας: «Έχει ενδιαφέρον το πως θα επιτεθεί ο Παναθηναϊκός. Απέναντι σε τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με έναν στράικερ που κινείται πολύ εκτός περιοχής όπως ο Ιωαννίδης, ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να βρει τρόπο να γεμίσει την περιοχή του Παναιτωλικού. Δεν θα είναι εύκολο, επιβάλλεται να τα καταφέρει ο Σέρβος».

  • 9' Ωραίο γέμισμα του Λιάβα, απομακρύνει ο Κώτσιρας
  • 4' Ο Κώτσιρας βρήκε τον Μπερνάρ με μια βαθιά μπαλιά, όμως ο Βραζιλιάνος κόπηκε από τον Λιάβα.
  • 3' Πρώτο κόρνερ στο ματς, είναι για τον Παναιτωλικό.
  • 1' Το ματς ξεκίνησε!
  • Απομένουν πέντε λεπτά για τη σέντρα.
  • Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Τσαγκαράκης, ενώ στο VAR θα βρίσκεται ο Μανούχος.
  • Η ενδεκάδα του Παναιτωλικού: Καπίνο, Λιάβας, Μαλής, Οικονόμου, Ντουάρτε, Τορεχόν, Τσιγγάρας, Πέρες, Μπαλντασάρα, Ντίας, Καρέλης.
  • Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Πέρεθ, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Παλάσιος, Βιλένα, Ιωαννίδης.
  • Ας δούμε τις ενδεκάδες των δύο ομάδων.
  • Σέντρα στις 20:30, τηλεοπτική μετάδοση από το Cosmote Sport 1.
  • Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να κάνει το 4Χ4 λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League με τη Βιγιαρεάλ και το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ οι Αγρινιώτες θα κυνηγήσουν να παραμείνουν αήττητοι για τρίτο σερί ματς.
  • Καλησπέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της εκτός έδρας αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 4η αγωνιστική της Super League.