Στον αστερισμό του Κορνέλιους στον Παναιτωλικό

Ο Γιάννης Αναστασίου δίνει οδηγίες στον Ντέρεκ Κορνέλιους

Στον αστερισμό του Κορνέλιους στον Παναιτωλικό

Πάρης Τσελεπίδης • 18:20 - 23.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Ντέρεκ Κορνέλιους βρίσκεται στο Κατάρ με την αποστολή της εθνικής Καναδά για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο ο κεντρικός αμυντικός του Παναιτωλικού αποτελεί ερωτηματικό αν από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα παραμείνει στην ομάδα του Αγρινίου.

Ρέμπους για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το μέλλον του Ντέρεκ Κορνέλιους στον Παναιτωλικό μετά την 31η του Δεκέμβρη 2022. Το «γιατί» έχει να κάνει με το ότι ολοκληρώνεται ο δανεισμός του από το Βανκούβερ και το MLS που ήταν συνολικής διάρκειας ενάμιση χρόνου. Δηλαδή από το καλοκαίρι του 2021, όταν και επιλέχθηκε για να έχει θέση βασικού στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναιτωλικού.

Όπως και έγινε στην πράξη καθώς και μέσα από τις προπονήσεις, αλλά και τα παιχνίδια κέρδισε την εμπιστοσύνη του Αναστασίου όπως φάνηκε εξάλλου και στην πράξη. Σύμφωνα και με τη γλώσσα των αριθμών ο Κορνέλιους αγωνίστηκε στα 29 από τα 33 παιχνίδια του περσινού πρωταθλήματος σκοράροντας και δύο γκολ όπως και σε όλα τα φετινά. Και στα 13.

Αν ρωτήσει κανείς τη διοίκηση του Παναιτωλικού όπως και τον προπονητή του αν επιθυμούνε την παραμονή του Κορνέλιους στο ρόστερ και μετά την 1η Ιανουαρίου 2023 η απάντηση είναι κατηγορηματικά «ΝΑΙ». Θετικός είναι και ο διεθνής Καναδός κεντρικός αμυντικός που το βράδυ θα έχει την ευκαιρία να μυρίσει το χορτάρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο παιχνίδι κόντρα στο Βέλγιο.

Ποιο είναι όμως το πρόβλημα όσον αφορά στην παραμονή του Κορνέλιους στο ρόστερ του Παναιτωλικού και μετά την αλλαγή και ημερολογιακά έτους; Η ρήτρα που θα πρέπει να καταβληθεί στο MLS από τη διοίκηση της ΠΑΕ Παναιτωλικός μετά το πέρας του δανεισμού του για να αποκτήσει τα δικαιώματά του. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και από τα χρήματα που θα μπούνε από την παρουσία του Καναδά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα χρειαστούν άλλα τόσα σε συνδυασμό με αυτά που θα λάβει ο 24χρονος για να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Αυτός είναι ο Νο1 πονοκέφαλος ακόμη και σε μία κατ' αρχήν συμφωνία της διοίκησης του Παναιτωλικού με τον Κορνέλιους. Στο πλαίσιο της τακτικής που μπορεί να ακολουθηθεί, υπάρχει το ενδεχόμενο στην ομάδα του Αγρινίου να έρθουν σε συμφωνία με τον 24χρονο διεθνή Καναδό κεντρικό αμυντικό και εν συνεχεία να ψάξουν μία νέα με το MLS, που έχει μέρος των δικαιωμάτων του. Μία εξέλιξη που θα είναι πιο συμφέρουσα από οικονομικής πλευράς ακόμη και στο σενάριο για νέο δανεισμό του και συνάμα διατήρησή του με τη μορφή αυτή στο ρόστερ των «καναρινιών».

Το σίγουρο τη στιγμή αυτή είναι πως ο Κορνέλιους θα πρέπει να επιστρέψει στο Αγρίνιο μετά το πέρας των υποχρεώσεών του με την εθνική Καναδά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ακόμη και την επομένη ώστε να τεθεί στη διάθεση του Αναστασίου που τον υπολογίζει κανονικά για τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του 2022 και παράλληλα πρώτα στον Β΄ γύρο του πρωταθλήματος. Με τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο για την 14η αγωνιστική και με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 15η.

Όπως γίνεται κατανοητό μέχρι την 31η του Δεκέμβρη θα παραμένει άγνωστο το τι μέλλει γενέσθαι με το μέλλον του Κορνέλιους στον Παναιτωλικό. Με δεδομένη την παρουσία του Σουηδού, Γιάκομπ Λάρσον, του Ρουμάνου Σεμπάστιαν Μλάντεν που μέχρι στιγμής αγωνίζεται από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου κατά ανάγκη στον άξονα της μεσαίας γραμμής και των Ελλήνων Γιώργου Λιάβα και Αλέξανδρου Μαλή ενδεχομένως και να αναζητηθεί μία ακόμη λύση.

Μέχρι πάντως... τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στην ομάδα του Παναιτωλικού δεν πρόκειται να βιαστούν. Θα περιμένουν και αναλόγως θα πράξουν για το πώς θα κινηθούν με τον Κορνέλιους. Ακόμη και αφού του πούνε... «Καλή Χρονιά» με την ελπίδα ότι θα συνεχίσουνε μαζί για μία ολόκληρη δεύτερη αγωνιστική χρονιά και ακόμη παραπάνω.