«Διπλό» κορυφής για την Καλλιθέα επί του Παναθηναϊκού Β'
i

©intime

«Διπλό» κορυφής για την Καλλιθέα επί του Παναθηναϊκού Β'

Δημήτρης Χούπης 18:20 - 24.10.2023

Η Καλλιθέα επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού Β' χάρη στο γκολ του Περέιρα και με τη νίκη αυτή οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται στην κορυφή του Νότιου Ομίλου.

Η Καλλιθέα συνεχίζει αήττητη στο πρωτάθλημα της Super League 2, αφού επικράτησε του Παναθηναϊκού Β' με 1-0 στο γήπεδο της Ριζούπολης για την εξ αναβολής τρίτη αγωνιστική. Με αυτή τη νίκη η ομάδα των νοτίων προαστίων ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του Νότιου Ομίλου με δέκα βαθμούς. 

Για τους «πράσινους» σε αυτό το παιχνίδι αγωνίστηκε ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά βασικός μετά τη ρήξη χιαστού που υπέστη. 

Οι «κυανόλευκοι» είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ με τον Ντεμέτριους και τον Περέιρα, ο οποίος μάλιστα ήταν κι αυτός που έβαλε το μοναδικό γκολ του αγώνα λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ματίγια εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Λουκίνας πήρε μια πρώτη κεφαλιά και σε κενή εστία ο Περέιρα με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. 

Ένα λεπτό μετά η Καλλιθέα είχε ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Βασιλόγιαννη πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έκαναν καλή διαχείριση του προβαδίσματος, έχοντας μάλιστα μια μεγάλη ευκαιρία να βάλουν δεύτερο τέρμα και να «κλειδώσουν» τη νίκη. 

Στο 76' ο Μεχίας πήρε μια κεφαλιά, η οποία σταμάτησε στο δοκάρι του Λίλο, ενώ δώδεκα λεπτά μετά ο Κυνηγόπουλος είχε μια ωραία έμπνευση να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Β', αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι. 

Παναθηναϊκός Β': Ξενόπουλος (40' Λίλο), Ζέκα (56′ Αθανασακόπουλος), Τσοκάι, Σιδεράς, Μαρτίνης, Καλοσκάμης (46′ Φουρτάδο), Κρυπαράκος, Προδρομίτης, Σαρδέλης, Λαμψιάς (68′ Μαντσίνι), Μπιλάλ (68′ Νταμπίζας).

Καλλιθέα: Πάντος, Μανθάτης, Μαρόττα, Μεχίας (78′ Σίλβα), Ουές, Ρομαό, Ματίγια, Περέιρα (56′ Κυνηγόπουλος), Βασιλόγιαννης (78′ Μουστακόπουλος), Ντεμέτριους (86′ Τσιντώνης), Λουκίνας (86′ Ιωαννίδης).