Ιωαννίδης: «Τέτοια ματς πρέπει να πάρουμε για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο επίπεδο που πρέπει, γελοία όσα έλεγαν για τον Σπόραρ»

Το 1-0 του Ιωαννίδη.

i

©intime

Ιωαννίδης: «Τέτοια ματς πρέπει να πάρουμε για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο επίπεδο που πρέπει, γελοία όσα έλεγαν για τον Σπόραρ»

Γιώργος Σακελλαρίου 23:03 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:31 - 21.09.2023

Οι ατάκες του Φώτη Ιωαννίδη και του Γιάννη Κώτσιρα για την τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βιγιαρεάλ.

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού Φώτης Ιωαννίδης έκανε τρομερή εμφάνιση κόντρα στη Βιγιαρεάλ.

Ο Έλληνας φορ, ο οποίος έχει τρομερή εξέλιξη τα δύο τελευταία χρόνια, υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη με ένα τελείωμα παγκόσμιας κλάσης. Μετά το ματς αναφέρθηκε στο γκολ και τη νίκη, αλλά και στον Σπόραρ, ο οποίος δέχθηκε σκληρή κριτική μετά τα ματς με τη Μπράγκα. Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίζουμε για να φτάσουμε στο επίπεδο που ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρίσκεται και ο καθένας μας θέλει να φτάσει. Το παιχνίδι εξελίχθηκε πολύ όμορφα και καταφέραμε και πήραμε τους 3 βαθμούς που είναι σημαντικοί.

Όλη την εβδομάδα αναλύαμε τον αντίπαλο, δουλεύαμε πάνω στη Βιγιαρεάλ, αμυντικά και επιθετικά. Είχαμε σαφείς οδηγίες και καταφέραμε να ξεκλειδώσουμε το παιχνίδι, έτσι ακριβώς όπως είχαμε σχεδιάσει.

Περίμενα ότι θα την περάσει ο Κώτσιρας τη μπάλα από τα πόδια του αμυντικού οπότε είχα ψιλοσκεφτεί πως θα εκτελέσω. Ευτυχώς τη βρήκα τη μπάλα, την τσίμπησα σωστά και ήταν ένα ωραίο τελείωμα και είμαι πολύ χαρούμενος».

Για το αν είναι το 2-0 μία απάντηση του Σπόραρ στην κριτική που γινόταν : «Αυτό που είχε γίνει ήταν γελοίο. Είναι αδιανόητο να κρίνεις παίκτη από μία στιγμή. Λάθη κάνουμε όλοι. Χωρίς του Άντραζ τα γκολ δεν θα είχαμε φτάσει εδώ».

Εκπληκτικό παιχνίδι έκανε και ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού Γιάννης Κώτσιρας. Μετά τη λήξη του αγώνα που εξελίχθηκε σε θρίαμβο σχολίασε:

«Είπαμε μέσα στα αποδυτήρια ότι δεν μπήκαμε στους όμιλους απλά για να συμμετέχουμε. Μπήκαμε για να κάνουμε κάτι καλό για την ομάδα, να μπορέσουμε να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας που για λεπτομέρειες δεν μπορέσαμε να προκριθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πιστεύω να έφυγαν ευχαριστημένοι από το γήπεδο, όπως κι εμείς. Συνεχίζουμε τη δουλειά, κάθε 3-4 μέρες έχουμε παιχνίδι, χαμηλά το κεφάλι, να διορθώσουμε τα όποια λάθη κάνουμε για να μπορέσουμε να είμαστε καλύτεροι.

Ο προπονητής έχει ζητήσει όποτε έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε στην επίθεση να το κάνουμε. Η πάσα έπιασε τέλεια, θα μπορούσε να μην είχε βγει και ο Φώτης έκανε το τέλειο τσίμπημα για να σκοράρει. Ήταν ένα όμορφο γκολ και καταφέραμε να ξεκλειδώσουμε το παιχνίδι».