Τα πέντε φιλικά της Ντνίπρο-1 μέχρι την πρώτη κόντρα με τον Παναθηναϊκό

Εικόνα από την προπόνηση της Ντνίπρο.

i

©www.scdnipro1.com.ua

Τα πέντε φιλικά της Ντνίπρο-1 μέχρι την πρώτη κόντρα με τον Παναθηναϊκό

Γιώργος Σακελλαρίου 12:57 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 22.06.2023

Η Ντνίπρο-1 θα δώσει πέντε φιλικά πριν την πρώτη μάχη με τον Παναθηναϊκό για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Η Ντνίπρο-1 έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν.

Το πρωτάθλημα της Ουκρανίας θα ξεκινήσει στις 29 Ιουλίου και ακόμα δεν έχει γίνει η κλήρωση. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, λοιπόν, δεν θα έχει επίσημο ματς πριν τον πρώτο αγώνα στο Κόσιτσε της Σλοβακίας, αλλά θα έχει ένα πριν τη ρεβάνς στη Λεωφόρο.

Μέχρι στιγμής, πάντως, οι Ουκρανοί έχουν κλείσει πέντε φιλικά, όλα με ομάδες της χώρας τους. Στις 2/7 θα παίξουν με την Χουστ ομάδα κατώτερης κατηγορίας και στις 5/7 με τη Μινάι, η οποία τερμάτισε δέκατη. Στις 9/7 θα αντιμετωπίσουν τη Μέταλιστ Χάρκοβο, η οποία υποβιβάστηκε και στις 13/7 με τη Ρουχ Βινίκι (τερμάτισε 11η). Τα φιλικά που είναι γνωστά κλείνουν στις 18/7 με την Κρβίμπας και είναι το πιο δυνατό ματς, αφού τερμάτισε στην έβδομη θέση.

Ο Παναθηναϊκός να θυμίσουμε ότι έχει κλείσει πέντε φιλικά για το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Αυστρία. Στις 26 Ιουνίου θα παίξει με την τοπική Βιένερ Βικτόρια και στις 30 Ιουνίου με τη σλοβένικη Ρογκάσκα. Στις 4 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει την Πετρολούλ Πλοέστι από τη Ρουμανία, στις 5 Ιουλίου την βουλγαρική ΤΣΣΚΑ 1948 και στις 9 Ιουλίου την ΑΕΚ Λάρνακας. Επί ελληνικού εδάφους έχει κλείσει δυνατό φιλικό με αντίπαλο τη Χάποελ Μπερ Σεβά στις 14 Ιουλίου στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η ουκρανική ομάδα νωρίτερα ανακοίνωσε ότι κράτησε για έναν ακόμα χρόνο τον βασικό της μέσο κι από τους πιο παλιούς παίκτες της, τον Ιγκόρ Κογκούτ. Ο Κογκούτ ξεκίνησε την καριέρα του το 2016 από την Ακαδημία της Ντνίπρο-1. Όταν η παλιά ομάδα διαλύθηκε, ανέβηκε σ’ αυτή που επανιδρύθηκε και είναι πλέον βασικό κι αναντικατάστατο στέλεχος. Το συμβόλαιό του έληγε, είχε προτάσεις, αλλά δέχθηκε να μείνει για το όνειρο του Champions League.

Η συμφωνία της παραμονής του ανακοινώθηκε από τον σύλλογο και είναι μόνο για έναν χρόνο, προφανώς γιατί έχει προσδοκίες για μεταγραφή. Θα είναι, λοιπόν, ένας παίκτης που θα βρει στον δρόμο του ο Παναθηναϊκός. Η ανακοίνωση της Νντίπρο-1: «Η Ντνίπρο-1 υπέγραψε νέα συμφωνία με τον μέσο Ιγκόρ Κογκούτ. Η διάρκεια της σύμβασης είναι για έναν χρόνο.

Ο Κογκούτ είναι ο κάτοχος του ρεκόρ του συλλόγου μας σε αριθμό συμμετοχών και συγκεκριμένα έχει 165 (139 στο πρωτάθλημα, 17 στο Κύπελλο Ουκρανίας και 9 στα Κύπελλα Ευρώπης), όπου σημείωσε 40 γκολ και έδωσε 21 ασίστ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των σεζόν 2018-19 και 2019-20 ο Ιγκόρ Κογκούτ, αναγνωρίστηκε από τους οπαδούς ως ο καλύτερος παίκτης του Ντνίπρο-1».

Ο Κογκούτ γεννήθηκε στις 7/3/96 και παίζει οκτάρι και δεκάρι. Έχει ύψος 1,83 και τη σεζόν που πέρασε είχε 37 αγώνες με 3 γκολ και 5 ασίστ.