Παναθηναϊκός: Δέκα εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση της μεσαίας γραμμής

Αλαφούζος, Γιοβάνοβιτς

i

Intime

Παναθηναϊκός: Δέκα εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση της μεσαίας γραμμής

Ο Γιάννης Αλαφούζος και η διοίκηση του Παναθηναϊκού ξόδεψαν ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσό για την ενδυνάμωση του «άξονα» με πρωτοκλασάτους μέσους και η διαφορά στη δουλειά του Γιοβάνοβιτς είναι ορατή.

Ανανεωμένη και αναβαθμισμένη είναι η μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2023-2024. Ήταν εμφανές ότι παρά τη διεκδίκηση του τίτλου πέρυσι, πως ο «άξονας» έπρεπε να ενισχυθεί ποσοτικά και ποιοτικά, ώστε το Τριφύλλι να ανταπεξέρθει στις υποχρεώσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Καταρχάς, το «πείραμα» με τη μετατροπή του Μπερνάρ από εξτρέμ σε «δεκάρι», δεν απέδωσε. Ο Βραζιλιάνος δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα βάση της αξίας και της αμοιβής του, εν μέρει και εξαιτίας της μετατόπισης του από τα άκρα της επίθεσης. Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από έναν κλασικό επιτελικό μέσο.

Παναθηναϊκός: Η μεταγραφική συνέχεια μετά τον Αράο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:45 - 20.08.2023

Παναθηναϊκός: Η μεταγραφική συνέχεια μετά τον Αράο

Μετά τη μεταγραφή του Γουίλιαν Αράο, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί στην αγορά για έναν δεξιό μπακ, εκκρεμεί η υπόθεση του ΟΦΗ με τον Χρήστο Μανδά, ενώ ποτέ δεν αποκλείεται μία αναπάντεχη πρόταση για πώληση.

Αντίστοιχα, η ομάδα χρειαζόταν ενίσχυση με άλλον έναν box-to-box υψηλού επιπέδου. Ο Άνταμ Τσέριν ήταν ο μοναδικός της περασμένης σεζόν και δεν αρκούσε για να παίζει Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή, χωρίς να παρουσιάσει μεγάλη κόπωση, αργά ή γρήγορα.

Επιπροσθέτως, ο Ρούμπεν Πέρεθ, ο «εγκέφαλος» του Παναθηναϊκού την προηγούμενη διετία, διανύει αισίως το 35ο έτος του. Άρα, απαιτείται διαχείριση για να μπορεί να βοηθήσει ο υπαρχηγός του Τριφυλλιού. Η εναλλακτική του, ο Ενίς Τσοκάι δεν έπεισε πως είναι έτοιμος να τον αναπληρώσει, ενώ αντίστοιχα ο Ζέκα Ροντρίγκες μάλλον δεν υπολογίζεται άμεσα από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Επειδή ο Παναθηναϊκός αρχίζει τη σεζόν με υψηλούς στόχους, για να στεφθεί πρωταθλητής και να διακριθεί στην Ευρώπη, η διοίκηση αποφάσισε να δυναμώσει τον «άξονα». Πράγματι, η ΠΑΕ δαπάνησε πάρα πολλά χρήματα για τις μεταγραφές στη μεσαία γραμμή, με τις προσθήκες των Τζούρισιτς, Βιλένα και Αράο. Υποθέσεις τις οποίες έκλεισε επιτυχώς με τους χειρισμούς του, ο τεχνικός διευθυντής, Γιάννης Παπαδημητρίου.

Οι πιο δαπανηρές κινήσεις ήταν ο Τόνι Βιλένα και ο Γουίλιαν Αράο. Ο Παναθηναϊκός αγόρασε τους δύο παίκτες, τον μεν Ολλανδό χαφ από την Εσπανιόλ με ένα ποσό που ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια ευρώ, τον δε Βραζιλιάνο από τη Φενέρμπαχτσε με περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο σύνολο, από το ταμείο του Τριφυλλιού πληρώθηκαν κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ για αγορές δικαιωμάτων. Ο Τζούρισιτς υπέγραψε ως ελεύθερος με τους «πράσινους», όμως έχει υψηλές αποδοχές που αγγίζουν τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Όπως υψηλόμισθοι είναι οι Βιλένα και Αράο.

Συνυπολογίζοντας όλα τα ποσά (αντίτιμο, αποδοχές, εφορία και λοιπές παροχές), η επένδυση του Παναθηναϊκού για την αναβάθμιση της μεσαίας γραμμή, ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Το Τριφύλλι έχει επανέρθει στην κανονικότητα του σε όλα τα επίπεδα πλέον, και ο ιδιοκτήτης Γιάννης Αλαφούζος, μαζί με τη διοίκηση, μεριμνούν ότι ο Γιοβάνοβιτς να έχει όλα τα εφόδια για να πετύχει επιτυχίες όπως την πρόκριση επί της Μαρσέιγ.